Mail ons Bel ons

Avoord opent locaties voor vaste bezoekers

Vanwege preventie tegen het coronavirus hebben de bewoners helaas al lang geen bezoek meer kunnen ontvangen. Op advies van het kabinet en RIVM gaan onze locaties vanaf dinsdag 2 juni open, onder strikte voorwaarden, voor één vaste bezoeker per bewoner. 

Hoe gaat de bezoekregeling in zijn werk?

De vaste bezoeker

De bewoner geeft door wie de vaste bezoeker is:

 • Bewoners die wél zorg van Avoord ontvangen geven dit door aan de contactverzorgende. De vaste bezoeker wordt vastgelegd in het zorgleefplan. Wanneer de bewoner deze keuze niet kan maken, wordt de keuze gemaakt in overleg met de eerste contactpersoon en contactverzorgende;

Geen klachten

Als de vaste bezoeker last heeft van klachten zoals (neus)verkoudheid, keelpijn, koorts (meer dan 38 graden) en/of een grieperig gevoel, dan verzoeken wij hem/haar dringend niet op bezoek te komen totdat hij/zij 48 uur klachtenvrij is.

Als de vaste bezoeker langdurig ziek is, kan in overleg een ander persoon op bezoek komen. De bewoner geeft de vervangende bezoeker door. Deze vervangende bezoeker mag geen huisgenoot zijn van de zieke vaste bezoeker. Ook mag de vervangende bezoeker geen direct contact hebben gehad met de zieke vaste bezoeker als er sprake is van een besmetting met het coronavirus.

Het bezoek

Elke bewoner mag één keer per week bezoek ontvangen van de vaste bezoeker. Het bezoek duurt maximaal 50 minuten.

Maatregelen

Dit bezoek is mogelijk wanneer de volgende maatregelen gevolgd worden:

 • De bezoeker houdt 1,5 meter afstand van anderen;
 • Mocht de bezoeker toch een keertje moeten hoesten of niezen, dan doet hij/zij dit in de binnenkant van de elleboog. De ogen, neus en mond worden zo min mogelijk aangeraakt. Bij het snuiten van de neus worden papieren zakdoekjes gebruikt die na gebruik direct in een vuilnisbak worden gegooid;
 • De bezoeker heeft geen contact met anderen;
 • De bezoeker desinfecteert de handen zowel bij het betreden als het verlaten van de locatie. Bij de hoofdingang staan desinfectiemiddelen;
 • De bezoeker raakt de omgeving (van de bewoner) niet onnodig aan;
 • De bezoeker kan geen gebruik maken van het toilet;
 • Er wordt geen drinken of eten verstrekt en de bezoeker mag dit ook niet meenemen;
 • De bezoeker mag geen was en boodschappen meenemen. Hiervoor kan men gebruik maken van de bestaande was- en boodschappenservice;
 • Bij het betreden van de locatie:
  • dient de bezoeker zich te legitimeren;
  • wordt de temperatuur van de bezoeker opgenomen;
  • wordt een aantal vragen gesteld om na te gaan of de bezoeker gezond is;
  • wanneer de vaste bezoeker niet aan deze voorwaarden kan of wil voldoen, dan kunnen we deze persoon helaas niet toelaten tot de locatie.

  Wij verzoeken alle bezoekers en bewoners zich strikt aan deze maatregelen te houden. Deze bezoekregeling kan alleen plaatsvinden als het coronavirus onder controle blijft. Als het echt nodig is, dan kan deze bezoekregeling weer worden teruggedraaid. 

  Voor wie geldt deze bezoekregeling?
  Deze bezoekregeling is voor alle bewoners van de Avoord-locaties Kloostergaard, Franciscushof, Het Anbarg, Contrefort, Rijserf en De Willaert. Een uitzondering hierop zijn bewoners die positief getest zijn op het coronavirus of symptomen van het virus hebben en getest worden. 

  Bij een positief geteste bewoner wordt de bezoekregeling voor (een gedeelte van) de afdeling/etage waar deze bewoner woont, aangepast. Dit kan gevolgen hebben voor meerdere bewoners en hun bezoekers. Wanneer dit het geval is, worden zij hierover geïnformeerd. 

  Gebruikmaken van deze bezoekregeling is op eigen risico.

  Inschrijven voor het bezoek
  Inschrijven voor het bezoek is verplicht. Dit kan via
  www.avoord.nl/bezoek. De vaste bezoeker of bewoner kiest de locatie en afdeling en een beschikbaar tijdstip. Vervolgens worden enkele gegevens van de bewoner en vaste bezoeker gevraagd. Inschrijven voor het bezoek kan 24 uur per dag, 7 dagen per week. Wij vragen bezoekers om niet veel eerder naar de locatie te komen dan de afgesproken tijd.

  Contactmogelijkheden
  Deze bezoekregeling is een aanvulling op de mogelijkheden die er al zijn om contact te hebben met de naasten: bellen, beeldbellen en bezoek in ’t warm contact. Andere naasten die geen vaste bezoeker zijn, kunnen van deze mogelijkheden gebruik blijven maken.

  Vragen
  Problemen bij het online inschrijven of andere vragen?
  Dan kunt u een mail sturen naar coronavirus@avoord.nl. Als het versturen van een mail voor u niet mogelijk is, neem dan contact op met het coronavirus informatienummer: 076-532 60 60. Dat kan op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Op zaterdagen zijn wij op dit nummer bereikbaar van 10.00 tot 16.00 uur en op zon- en feestdagen van 12.00 tot 16.00 uur.