Mail ons Bel ons

Avoord-locaties gesloten: ook voor het brengen van was en boodschappen

Om het coronavirus zoveel mogelijk in te dammen en om kwetsbare ouderen tegen het virus te beschermen, heeft het kabinet op 19 maart jl. het besluit genomen om al het bezoek aan verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen vanaf vrijdag 20 maart voorlopig te stoppen. Ouderen zijn namelijk zeer vatbaar voor het virus en lopen hierdoor een groot risico om ernstig ziek te worden.

Avoord volgt het kabinetsbesluit op. We begrijpen dat deze maatregelen rond het stoppen van bezoek zeer ingrijpend zijn voor u en uw naasten. Maar om in deze ongekende crisis de levens van onze bewoners te beschermen, zijn helaas uitzonderlijke maatregelen nodig.

Deze maatregel is niet van toepassing op het bezoek (directe familie) van bewoners waarvan de verwachting is dat zij op korte termijn komen te overlijden. U kunt hiervoor contact opnemen met ons coronavirus informatienummer: 076-532 60 60.

De was

Indien de naaste de was doet, dan ontvangt de bewoner een waszak met een naamlabel. In deze waszak kan de bewopner de vuile was doen en zet deze elke woensdag en zaterdag om 15.00 uur op de gang bij de voordeur van zijn of haar appartement of woongroep. Een medewerker haalt dan deze waszakken op.

De naaste kan de vuile was ophalen bij het centrale verzamelpunt. Dit kan elke woensdag en zaterdag tussen 16.00 en 19.00 uur. Een medewerker overhandigt de waszakken met vuile was en neemt de schone was voor de bewoner in ontvangst. Gebruik voor de schone was ook de waszak van Avoord met naamlabel van de bewoner. Een medewerker levert de schone was weer af bij de bewoner.

Boodschappen

Indien de naaste de boodschappen voor de bewoner verzorgt, dan kan de naaste deze elke maandag en vrijdag tussen 9.00 uur en 10.30 uur en tussen 16.00 uur en 19.00 uur afgeven bij het centrale verzamel- en ophaalpunt voor boodschappen. Wij vragen de tas of doos met boodschappen te voorzien van een label met naam en adres van de bewoner.

Broodbestellingen

De bewoner kan broodbestellingen doorgeven aan de medewerker die de warme maaltijd bezorgt. Het brood wordt dan de volgende dag tegelijkertijd met de warme maaltijd bij hem/haar thuisbezorgd.

Dringend verzoek om binnen te blijven

We verzoeken alle bewoners dringend om binnen te blijven. Als de bewoner wel naar buiten gaat en anderen tegenkomt, is de kans vele malen groter dat hij of zij besmet wordt met het coronavirus en ernstig ziek wordt. Als de brwoner zelf een balkon of tuin heeft, dan kan hij of zij hier uiteraard wel gebruik van maken.

Bezorging van pakketjes

We vragen bewoners om zo min mogelijk pakketjes te laten bezorgen door externe leveranciers. Op die manier beperken we het wandelverkeer aanzienlijk binnen de locatie.

 

Avoord doet er verder alles aan om de bewoners tijdens deze periode zo goed mogelijk te ondersteunen.

We wensen u veel sterke in deze moeilijke tijden.

 

Vragen over Avoord en preventie coronavirus

U kunt tussen 8.00 uur en 20.00 uur contact opnemen met ons coronavirus informatienummer: 076-532 60 60. Of stuur een mail naar coronavirus@avoord.nlOok vindt u op www.avoord.nl/coronavirus actuele informatie over het coronavirus en preventie bij Avoord.

Maak kennis met Avoord