Mail ons Bel ons

Avoord gaat met nieuwe directieleden samen aan de slag voor toekomstbestendige ouderenzorg

Een vast directieteam samenstellen dat past bij de uitdagingen waar Avoord voor staat. Een team dat bestaat uit goede individuele professionals, die elkaar versterken en er samen voor willen gaan. Geen eenvoudige opgave, maar het is gelukt. Avoord heeft 3 nieuwe directieleden aangesteld; twee directeuren Zorg en een directeur Bedrijfsvoering. Het nieuwe team gaat gezamenlijk van start per 1 september 2022.

Saskia van Opijnen, bestuurder bij Avoord: “We willen als organisatie werk maken van anders en slimmer zorgen. Van zelf doen tenzij, thuis tenzij, tijdelijk tenzij, digitaal tenzij en maatwerk tenzij. Dat is makkelijk gezegd. Maar het waarmaken vraagt heel wat. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een directieteam dat de komende paar jaar hier samen mee aan de slag kan en wil gaan. Ik ben ontzettend trots op hoe we dit selectieproces hebben doorlopen: uitgebreid, zorgvuldig en met elkaar; onze managers, professionals, ondernemingsraad en cliëntenraad hebben meegekeken en mee gekozen. En met een mooie uitkomst.”

Avoord heeft ervoor gekozen de portefeuille Zorg onder 2 directieleden te verdelen: Mirjam van Vliet wordt als directeur Zorg verantwoordelijk voor Thuis bij Avoord. Sasja Ouwens – Van Bommel wordt als directeur Zorg verantwoordelijk voor Langer thuis. Marc de Wit is aangesteld als directeur Bedrijfsvoering. De directeur P&O zal het directieteam compleet maken, maar deze vacature is nog niet ingevuld.

De drie nieuwe Avoord-directieleden per 1 september, v.l.n.r.: Sasja Ouwens-Van Bommel, Marc de Wit, Mirjam van Vliet.
 

Saskia van Opijnen: “We zijn erg blij dat we in het nieuwe directieteam een mooie mix hebben van collega’s met ervaring in de zorg, met een frisse blik van buiten en collega’s die werken en wonen in de regio en ons werkgebied. We kiezen nu voor een stevig team, omdat we de komende jaren voor stevige uitdagingen staan. En natuurlijk doen we het als directie niet alleen, juist niet! We willen onze medewerkers versterken en werken uiteraard samen met relevante partners, zodat we gezamenlijk de ouderenzorg in ons werkgebied toekomstbestendig maken.”

Begin september gaat het team gezamenlijk van start. Zij krijgen een aantal weken de ruimte om in te werken, de organisatie te leren kennen en met belangrijke interne en externe partijen kennis te maken. De huidige directieleden Carla Brander en Wendy Winkelman zullen het stokje respectievelijk medio en eind september volledig overdragen.

Over de nieuwe Avoord-directieleden (per 1 september)
Mirjam van Vliet wordt vanaf september directeur Zorg Thuis bij Avoord. Ze heeft ruim 20 jaar ervaring in de geestelijke gezondheidszorg in de regio West-Brabant, specifiek in de langdurige, chronische en klinische psychiatrische zorg. Haar kennis en ervaring op het gebied van (keten)samenwerking, arbeidsmarkt in de zorg en met thema’s als eigen regie en eigenaarschap komen in haar nieuwe functie bij Avoord zeer van pas.

Sasja Ouwens – Van Bommel wordt vanaf september directeur Zorg Langer Thuis. Ze heeft ruim 20 jaar ervaring in de zorg. Eerst als apotheker, de laatste 10 jaar bij het opzetten van een (toen) nieuwe vorm van zorg: een poliklinische apotheek in een groot regionaal ziekenhuis. In een omgeving die te maken heeft met veranderingen en innovatie, hecht zij waarde aan het nastreven van een duidelijke gezamenlijke visie en missie.

Marc de Wit wordt vanaf september directeur Bedrijfsvoering. Hij heeft een brede bedrijfskundige en -economische achtergrond en heeft (middel)grote bedrijfsonderdelen geleid met name op gebied van financiën & control, IT, facilitair en kwaliteitszorg, zowel in Nederland als internationaal. Samen met stakeholders zal hij mogelijkheden voor slimmer en efficiënter werken benutten, om zo lokaal en regionaal impact te kunnen maken voor cliënten, medewerkers en vrijwilligers.