Mail ons Bel ons

Aanvullende coronamaatregelen n.a.v. persconferentie 13 oktober

Dinsdag 13 oktober jl. hebben premier Rutte en minister De Jonge tijdens de persconferentie aanvullende coronamaatregelen aangekondigd. Deze maatregelen gaan woensdagavond 14 oktober in. Graag informeren wij u over wat dit betekent voor bewoners en naasten. 

Bezoek: bezoek blijft welkom maar we volgen de landelijke regels. Uw naaste kan dus maximaal drie bezoekers tegelijk ontvangen op één bezoekmoment per dag. Vrijwilligers met mantelzorgtaken en mantelzorgers vallen niet onder deze drie bezoekers. Bijvoorbeeld: een bewoner ontvangt ’s ochtends een mantelzorger voor de benodigde zorgondersteuning en ’s middags drie vrienden. Dat mag, mits er voldoende ruimte is om 1,5 m afstand te houden van elkaar.

  • Bewoners van een woongroep en cliënten van Tijdelijk Verblijf mogen per dag maximaal twee bezoekers tegelijk ontvangen op één bezoekmoment per dag. Op die manier kunnen we de 1,5 meter afstand borgen.
  • Cliënten in de stervensfase mogen maximaal acht bezoekers per dag ontvangen. Dit kan in groepjes van maximaal twee personen tegelijk.

Het koffie- en borrelmoment in Het Warm Hart: deze momenten gaan helaas voorlopig niet door. Als u onlangs nog een reserving heeft gemaakt dan komt deze te vervallen. We bekijken wat er mogelijk is om deze waardevolle momenten te vervangen voor een passend alternatief.

Eten in Het Warm Hart: samen eten is een wezenlijk onderdeel van een waardevol leven. Dat maken we graag mogelijk. Bewoners met een maaltijdarrangement of indicatie blijven daarom van harte welkom in Het Warm Hart om daar van de maaltijd te genieten. Om ervoor te zorgen dat iedereen op een veilige wijze kan genieten van de maaltijd vragen wij bewoners:

  • een mondkapje te dragen als hij/zij in beweging is. Na het plaatsnemen mag het mondkapje af;
  • de handen te desinfecteren bij binnenkomst;
  • 1,5 meter afstand van elkaar te houden;
  • Het Warm Hart niet te bezoeken als hij/zij last heeft van keelpijn, (neus)verkoudheid of koorts (38 graden en hoger). Bewoners kunnen dit telefonisch doorgeven aan de Avoord Infobalie: 076-532 5000. We gaan dan op zoek naar een passende oplossing.

Wij verzoeken iedereen zich aan deze regels te houden. Alleen als iedereen zich hier aan houdt blijft eten in Het Warm Hart mogelijk.

Groepsactiviteiten

  • Binnenactiviteiten binnen onze locaties gaan door in groepen van maximaal 30 personen (exclusief medewerkers). Aan deze activiteiten kunnen alleen bewoners deelnemen, helaas geen mensen uit de wijk.
  • Buitenactiviteiten mogen alleen plaatsvinden in groepjes van maximaal vier personen inclusief begeleiders.

Sport

Alle beweegactiviteiten zijn een vorm van dagbesteding. Hiervoor geldt dat het door kan gaan, mits iedereen 1,5 meter afstand houdt en buiten in groepjes van maximaal 4 personen.

CoronaMelder-app

Sinds kort is de CoronaMelder-app van de Rijksoverheid beschikbaar. CoronaMelder waarschuwt nadat u langdurig in de buurt bent geweest van iemand met corona. Zo kunt u voorkomen dat u mensen in uw omgeving besmet. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig. U kunt de app gratis downloaden via de Google Playstore of de App Store.

Houd u aan de basisregels

Het is belangrijk dat we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen om het coronavirus op afstand te houden. Daarom vragen wij aan iedereen: houd 1,5 meter afstand, was regelmatig uw handen en draag een mondkapje. Op deze manier helpen we elkaar om het coronavirus op afstand te houden. Uiteraard blijven we als Avoord ons best doen om binnen de mogelijkheden die we wél hebben, te kijken hoe we datgene wat het leven van onze bewoners kleur geeft, mogelijk kunnen maken.

Heeft u vragen? Dan kunt u een mail sturen naar coronavirus@avoord.nl. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk een reactie van ons. Liever bellen? Op werkdagen kunt u tussen 9.00 u en 17.00 u contact opnemen met de medewerkers van de Avoord Infobalie via 076-532 5000. Zij helpen u graag verder. Ook vindt u op www.avoord.nl/coronavirus actuele informatie over het coronavirus en preventie bij Avoord.