Mail ons Bel ons

Aanvullende coronamaatregelen bij Avoord

Deze week zijn we opnieuw geconfronteerd met een aantal besmettingen met het coronavirus. We hebben al gezien hoe snel het virus om zich heen kan grijpen en daar komt bij dat nieuwe varianten van het coronavirus in het land terrein winnen. We willen er alles aan doen om verdere verspreiding van het virus in onze locaties te voorkomen en kunnen daarom niet anders dan de volgende aanvullende coronamaatregelen nemen.

 • Vanaf vrijdag 19 februari zijn alle evenementen geannuleerd en is Het Warm Hart gesloten voor koffie- en borrelmomenten. Dit zal in ieder geval duren totdat deze regio vanuit het RIVM een groene kleur krijgt (dit betekent dat er weinig verspreiding van het virus is) of wanneer er voldoende bewoners op de locatie de tweede vaccinatie minimaal één week daarvoor hebben gehad.
  Wij hebben bekeken welke evenementen en activiteiten wel mogelijk zijn en organiseren daarom de komende weken onder andere het volgende:
  - bingo op de gangen
  - beweegactiviteiten op de gangen en bij mooi weer buiten vanaf het balkon\
  - opdrachtjes/quizvragen/spellen op papier. Dit wordt huis-aan-huis verspreid
  - buitenoptredens (zodra het mooi weer wordt)
  - uitleenservice van bijvoorbeeld spellen, boeken en tijdschriften
  - verkoop van lekkernijen op de gang 
 • Het Warm Hart blijft geopend voor het nuttigen van de maaltijd. 
 • Per direct zijn alle dagopvanglocaties van Avoord gesloten. Hoe lang de dagopvang gesloten blijft is lastig aan te geven. Dit is afhankelijk van de vaccinatiebereidheid en -snelheid. In tussentijd neemt de dagbestedingsmedewerker contact op met de deelnemers om te bespreken welke alternatieven mogelijk zijn.  
  Bewoners die een dagopvang buiten de gebouwen van Avoord bezoeken, verzoeken wij dringend hier tijdelijk niet naartoe te gaan. 
 • De dagbesteding blijft open voor bewoners die zorg ontvangen van Avoord vanuit de Wet Langdurige Zorg.
 • Bewoners van woongroepen verplaatsen zich alleen binnen de eigen (koppel)woongroep dus niet over de volledig etage. Elke (koppel)woongroep heeft een eigen dagbestedingsmedewerker die de dagbestedingsactiviteiten verzorgd in die woongroep. Deze maatregel geldt totdat de bewoners hun tweede vaccinatie minimaal één week daarvoor hebben gehad. 

Wij vinden het voor onze bewoners en hun naasten van groot belang dat bezoek mogelijk blijft. We veranderen daarom niets aan de ‘bezoek-bubbel’ voor de bewoners van de Avoord-locaties: de bewoner stelt wekelijks een groepje van 2 tot 3 vaste bezoekers samen. Zij mogen bij hem/haar op bezoek komen. Hierbij blijft de regel van maximaal één bezoeker per dag gelden.
Vrijwilligers met mantelzorgtaken en mantelzorgers mogen vaker langskomen om hun mantelzorgtaken te verrichten. De bezoeker en de mantelzorger kunnen niet tegelijk aanwezig zijn.

Wij hebben uitvoerig overleg gehad met onder andere de Centrale Cliëntenraad en vinden het allen heel vervelend dat wij deze maatregelen moeten nemen. We kunnen helaas niet anders. Nu er gevaccineerd wordt gloort er gelukkig wat licht aan het einde van de tunnel. Sommige bewoners hebben hun vaccinatie al gekregen. Bewoners waarbij de huisarts verantwoordelijk is voor de medische zorg ontvangen hopelijk ook gauw hun vaccinatie. Wij bieden als organisatie in ieder geval alle hulp om dat zo snel mogelijk te laten gebeuren.

Heeft u vragen?

Dan kunt u een mail sturen naar coronavirus@avoord.nl. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk een reactie van ons. Liever bellen? Op werkdagen kunt u tussen 9.00 u en 17.00 u contact opnemen met de medewerkers van de Avoord Infobalie via 076-532 5000. Zij helpen u graag verder.