Mail ons Bel ons

Aangescherpte maatregelen n.a.v. persconferentie 3 november jl.

Het coronavirus is voorlopig helaas nog niet weg. Om het coronavirus nog meer in te dammen heeft het kabinet op dinsdag 3 november jl. tijdens de persconferentie nieuwe landelijke maatregelen afgekondigd.

Wij vinden het heel belangrijk voor onze bewoners en alle andere betrokkenen bij Avoord dat bezoek mogelijk blijft. Daar kiezen we als Avoord voor en de overheid ondersteunt dit uitgangspunt. Uiteraard hebben wij als zorgorganisatie ook de verantwoordelijkheid om de nieuwe aangescherpte maatregelen van het kabinet op te volgen. Hierbij houden wij zorgvuldig rekening met ieders belang en welbevinden.

Bezoek kan echter alléén blijven plaatsvinden wanneer we met elkaar alle preventieve basisregels goed naleven, mondkapjes gebruiken en zorgen voor minimaal wandelverkeer in de algemene ruimtes binnen onze locaties door contacten met anderen zoveel mogelijk te beperken.

Wat betekenen de aangescherpte maatregelen van het kabinet?

Bezoek: voor alle bewoners geldt dat zij maximaal twee bezoekers tegelijk mogen ontvangen op één bezoekmoment per dag. Vrijwilligers met mantelzorgtaken en mantelzorgers vallen niet onder deze twee bezoekers.

Naar buiten: wilt u naar buiten met uw naaste? Dat kan. Dit mag in een groepje van maximaal 2 personen. Als u naar buiten gaat vragen wij u vriendelijk om overal 1,5 meter afstand te bewaren, goede handhygiëne toe te passen en een mondmasker te dragen in publieke ruimtes.

Samen krijgen we het voor elkaar

We beseffen ons ook dat de coronasituatie al heel lang duurt. Dat maakt het voor iedereen soms lastig om het naleven van de preventieve maatregelen vol te houden. Heel begrijpelijk. Toch willen wij u vriendelijk en ook dringend verzoeken om de preventieve maatregelen na te leven. Op die manier krijgen we het samen voor elkaar om corona buiten de deur te houden.

Heeft u vragen? Dan kunt u een mail sturen naar coronavirus@avoord.nl. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk een reactie van ons. Liever bellen? Op werkdagen kunt u tussen 9.00 u en 17.00 u contact opnemen met de medewerkers van de Avoord Infobalie via 076-532 5000. Zij helpen u graag verder.

Ook de komende periode houden we aandacht voor elkaar en blijven we vooral kijken naar alle mooie dingen die wél mogelijk zijn.