15 okt 2014 Terug naar nieuws

Medewerkers Van Oers Accountancy & Advies actief als vrijwilliger!

Profiterend van een prachtige nazomerdag staken maar liefst 250 Van Oers medewerkers op woensdag 1 oktober 2014, met veel plezier vrijwillig hun handen uit de mouwen.

Fotobijschrift v.l.n.r.: Kitty, Randy, Simon en Thea van Van Oers in de “herinneringskamer”

Dag van de Samenleving: Handen uit de mouwen!

Op deze dag vierde Van Oers haar 50-jarig jubileum, wat een mooie aanleiding was om eens op een andere manier dan gebruikelijk een steentje bij te dragen aan verschillende activiteiten in de gemeenschap in  de gemeenten Breda, Etten-Leur, Oosterhout, Zundert en Roosendaal.

Samen bereik je meer dan alleen

De medewerkers zetten zich vooral in om persoonlijke aandacht e bieden. Zoals hulp bij het begeleiden van zorgbehoevenden bij een activiteit. Het opknappen van de kinderboerderij en de tuinen van een zorginstelling winterklaar maken. In totaal waren er 26 projecten in de regio waar Van Oers medewerkers zich met veel plezier hebben ingezet. Zo droegen zij bij aan het goede, onbetaalde werk dat organisaties en mensen in deze regio verrichten.

Contrefort Etten-Leur

Eén van de 26 projecten waarvoor zij zich hebben mogen inzetten is Contrefort in Etten-Leur. Een locatie waar achttien ouderen (met lichamelijke beperkingen en met geheugenbeperkingen of een combinatie daarvan) kleinschalig beschermd wonen, verspreid over drie groepswoningen met een gezamenlijke tuin en overdekt binnenplein. Hier is altijd zorg van Avoord aanwezig. Vanuit Van Oers Loonadvies kregen vier vrijwilligers een korte introductie en rondleiding door het wooncomplex, waarbij vooral de “herinneringskamer” veel indruk maakte. Hierna werd met een groep van in totaal zes bewoners en zes begeleiders een wandeltocht gemaakt door Etten-Leur. Het was een prachtige nazomerse dag om buiten te zijn. Het werd dan ook een lange wandeltocht die langs de weilanden met koeien, paarden en schapen voerde. De bewoners reageerden erg positief en sommigen konden niet begrijpen dat “de Leur” (“met vroeger een pispot voor de deur”) zo gegroeid was. De vrijwilligers van Van Oers kijken terug op een hele fijne dag waar alle betrokkenen, bewoners en vrijwilligers, enorm hebben genoten.