11 sep 2014 Terug naar nieuws

ROSradio interviewt casemanager Avoord over dementie en kwetsbare ouderen

Zaterdag 13 september 2014 van 10.00 uur tot 11.00 uur interviewt radiomaker Piet van Kalmthout Roos Mulieddo, casemanager bij Avoord, over dementie en kwetsbare ouderen bij Avoord. Tijdens het interview praat de casemanager de luisteraar bij over wat dementie is en wat er in de hersenen plaatsvindt. Wat kunnen de oorzaken zijn en is genezing mogelijk? Wat zijn de meest voorkomende symptomen en wat is het niet-pluisgevoel?
Verder gaat het interview over kwetsbare ouderen. Daarbij zoomt de interviewer in op het onderzoek naar kwetsbaarheid, door wie wordt wat aangedragen en welke ondersteuning wordt er geboden? De casemanager gaat in op haar zorgplan waarbij de cliënt een hoofdrol speelt. Problemen kunnen van lichamelijke, psychische of functionele aard zijn. Ook wordt gekeken naar de rol van de ergotherapeute. In het interview is verder nog aandacht voor bewindvoering, curatele en mentorschap.

Waar kunt u de radio en televisie ontvangen?
Rosradio kunt u ontvangen in de ether op FM 106.8, op de kabel op FM 87.5, op Ziggo kanaal 783 en via livestream op www.rosradio.nl. Rostv zendt uit op kanaal 43. Bezoek ook www.rostv.nl.