19 aug 2014 Terug naar nieuws

Dementie, vergeet het niet!

In Etten-Leur zetten (zorg-)partners zich in voor een dementievriendelijke gemeenschap (klik). Wat we precies doen, bepalen we samen met mantelzorgers, vrijwilligers en professionals. Daarom nodigen we hen uit voor de bijeenkomst op 4 september 2014 om 16.00 uur bij WEL (Bredaseweg 1, Etten-Leur) waarin we peilen wat hun behoeften zijn.

Etten-Leur als dementievriendelijke gemeenschap
Veel mensen weten nog weinig over dementie, tenzij zij er zelf in eigen kring mee te maken hebben. Maar omdat we steeds ouder worden en steeds langer thuis blijven wonen, komt iedereen meer in aanraking met deze ziekte. Om meer begrip te krijgen voor dementie en wat het in het dagelijks leven veroorzaakt voor de dementerende en de mantelzorgers,  organiseren we de komende 4 jaar verschillende activiteiten. Maar op welke elementen van dementie we ons (als eerste) gaan richten, bepalen we op basis van de ervaringen van mantelzorgers, vrijwilligers en professional.

De bijeenkomst 'behoeftepeiling' 4 september
Wij nodigen hen daarom op 4 september 2014 om 16.00 uur bij WEL uit voor een ‘behoeftepeiling’. Waar lopen zij het hardste tegen aan in het dagelijks leven? Hoe denken zij dat er meer begrip kan komen voor de ziekte? Welke elementen van Alzheimer moeten bij de activiteiten centraal staan? Merken zij bijvoorbeeld dat er ergens een taboe op rust? Door deze inzichten kunnen we precies dat doen wat nodig is om Etten-Leur dementievriendelijker te maken!

De aangesloten (zorg-)partners
De volgende organisaties zetten zich actief in voor een dementievriendelijke gemeenschap: Avoord, Surplus, wijkzuster, HOOM, de seniorenraad, Horeca Nederland, Regionaal Dementieoverleg, ZET, WEL en de gemeente Etten-Leur.