14 mrt 2014 Terug naar nieuws

NLDoet: treedt op 22 maart 2014 in de voetsporen van Koningin Máxima!

Wasstraat voor rollatort en rolstoelen - Locaties Rijserf en De Willaert
Op zaterdagochtend 22 maart organiseren locaties Rijserf en De Willaert een Wasstraat voor rollators & rolstoelen. Het onderhouden van rolstoelen en rollators zijn klussen die er vaak bij inschieten. Van de zorg en mantelzorgers wordt in de toekomst al zoveel verwacht dus laten we hen eens een handje helpen door alle rijdende hulpmiddelen een goede wasbeurt te geven. Wat zullen de rollators en rolstoelen weer blinken na zo'n flinke wasbeurt! Daar mag je dan weer mee gezien worden en kunnen onze bewoners met een goed gevoel het voorjaar tegemoet. Hopelijk zit het weer een beetje mee en kunnen de bewoners naar dit spektakel komen kijken of komen helpen en misschien zelfs wel op het terras zitten... Samen met een aantal vrijwilligers is deze klus in een ochtend geklaard.

Zin en tijd om mee te doen? 
U wordt om 9.30 uur verwacht en om 12.30 uur willen we afsluiten met een gezamenlijke lunch voor alle vrijwilligers die geholpen hebben.
Het is wel handig als u wilt komen helpen regenlaarzen aan te doen, want u kunt natuurlijk zelf ook weleens nat worden....
Details klus in De Willaert / Details klus in Rijserf

Schenkt u thee of aandacht? - Locatie Kloosterhof
In locatie Kloosterhof organiseren we vrijdag 21 maart een heerlijke High Tea voor de oudere zusters Franciscanessen van Etten. Helpt u ons mee met thee- en aandacht schenken? 
Details klus in Kloosterhof

Muzikale middag - Locatie Kloostergaard
In locatie Kloostergaard organiseren we zaterdag 22 maart een muzikale middag voor bewoners en cliënten. helpt u ons mee met het serveren van een hapje en een drankje?
Details klus in Kloostergaard 

Maak een verrijdbare beautytafel - Locatie Contrefort
Help ons vrijdag 21 maart bij het maken van een verrijdbare beautytafel voor mensen met dementie. Zij zijn vaak minder mobiel, vandaar dat wij een beautytafel willen maken die we mee naar de mensen kunnen nemen. Dan kunnen zij zichzelf zien als de kapster hun haren doet als die bij hen aan huis komt. Maar ook familie en vrijwilligers kunnen deze tafel gebruiken. Het is belangrijk dat dementerende ouderen zichzelf kunnen zien en dat ze zien wat er met hun gebeurt. Zo kunnen ze ook zelf nog iets voor een spiegel gaan zitten doen, bijvoorbeeld zelf hun haren kammen. We willen graag een houten tafel op wieltjes die herkenbaar is voor de ouderen.
Details klus in Contrefort

Samen een schilderij maken - Locatie Het Anbarg
We willen vrijdag 21 maart graag een muurschildering voor de welzijnsruimte maken. In deze ruimte doen dagelijks bewoners en cliënten mee aan activiteiten. 
Deze klus zit al vol 

Deelname - kijk ook op www.nldoet.nl
Voor opgave of meer informatie over onze klussen: vrijwilligers@avoord.nl