6 aug 2018 Terug naar nieuws

In gesprek met ...

Werken in de ouderenzorg is het leukste dat er is. Je brengt een glimlach op de gezichten van je cliënten, hoort allerlei verhalen van vroeger en krijgt er enorm veel dankbaarheid voor terug. We gingen in gesprek met Angela, Bernadette en Wilma, 3 verzorgenden van locatie De Willaert. “Wat erg belangrijk is binnen de ouderenzorg, is het persoonlijke contact met de cliënten. Je moet zelf maken dat iemand een leuke dag heeft.”
 
Persoonlijk contact dat je nergens anders vindt.
Wilma: “In de ouderenzorg heb je langdurig contact met de mensen. Je helpt ze niet voor een korte periode, maar leert je cliënt echt kennen en doorgronden. Zo kun je beter inspelen op hun behoeftes en kun je mensen laten opbloeien. Iedere keer als ze hun dankbaarheid tonen ga ik weer vrolijk en voldaan naar huis.”
 
Bernadette: “Dat persoonlijke contact trok mij ook heel erg. Ook de levensverhalen die de mensen vertellen en dat dit invloed heeft op het gedrag vind ik erg mooi. Dit kan soms zorgen voor een uitdaging en je moet soms echt om leren gaan met een cliënt, maar dit maakt het werk juist zo leuk. Geen enkele cliënt is hetzelfde, dus je blijft jezelf uitdagen.”
 
Angela: “Ik vind de geschiedenis die mensen hebben, waarover ze vertellen erg mooi. Je komt erachter waarom ze dingen op een bepaalde manier doen en je speelt hierop in om iedere dag weer mooi te maken.”