23 mei 2018 Terug naar nieuws

In gesprek met…

Werken in de ouderenzorg is het leukste dat er is. Je brengt een glimlach op de gezichten van je cliënten, hoort allerlei verhalen van vroeger en krijgt er enorm veel dankbaarheid voor terug. We gingen in gesprek met Angela, Bernadette en Wilma, 3 verzorgenden van locatie De Willaert, om erachter te komen wat zij zo speciaal vinden aan de ouderenzorg en werken bij Avoord. Ze hebben allen een andere achtergrond en toch hebben ze nu één ding gemeen; de ouderenzorg. Waarom kozen zij voor dit mooie vak?

Van kraamzorg tot ouderenzorg

Angela: “Ik begon in 1987 te werken als stagiaire bij Avoord. Hoewel mijn passie in eerste instantie niet lag bij de ouderenzorg, ben ik inmiddels niet meer weg te slaan bij Avoord. Ik wilde eigenlijk in de kraamzorg gaan werken toen ik aan de opleiding begon, maar daar was geen stageplek. Dus was mijn eerste stage hier, toen was het nog niet de Willaert maar het Elizabeth. Vanaf dag 1 was ik verkocht. Na mijn eerste dag zei ik dat ik voor altijd bij Avoord wilde werken en dat doe ik nog steeds.”

Bernadette: “Ik kwam al op vroegere leeftijd achter mijn liefde voor de ouderenzorg. Ik was toch wel een zorgzaam type en ik had een opa die invalide was. Hij had heel veel zorg nodig en die zorg nam ik graag op mij. Die liefde voor de ouderenzorg heb ik altijd behouden. Ik werk al 26 jaar bij Avoord en iedere dag vind ik hierin een nieuwe uitdaging. Door de vrijheid die ik krijg in mijn functie is geen enkele dag hetzelfde.”

Wilma: “Toen ik net begon wilde ik altijd verpleegkundige in het ziekenhuis zijn. Ik had echter niet genoeg vooropleiding om direct verpleegkundige te worden, dus ben ik als tussenstap de ziekenverzorging in gegaan. Na de eerste afdeling had ik zoiets van; ik wil helemaal niet meer naar het ziekenhuis! Vooral het langdurige, persoonlijke contact met de cliënten zorgen ervoor dat ik iedere dag voldaan en vrolijk naar huis ga.”

www.werkenbij-avoord.nl