7 mei 2018 Terug naar nieuws

Avoord winnaar ‘Wat zet je op het spel’

Met de deelname aan een enquête van Waardigheid en Trots heeft Avoord ‘Wat zet je op het spel’ gewonnen. Dit Haccp lespakket richt zich op voedselveiligheid in kleinschalige woonvormen. “Voor ons is voedselveiligheid en de verbetering daarvan heel belangrijk omdat wij eten en drinken bereiden voor vaak kwetsbare ouderen” vertelt Jolanda Donkers, medewerker kwaliteit en hygiëne. Zij nam afgelopen maand het spel in ontvangst.

Al in 2017 heeft Avoord deelgenomen aan een Masterclass HACCP, georganiseerd door Waardigheid en trots. De masterclass stond in het thema van ‘meer bewustzijn voedselveiligheid door aangepaste hygiënecode voedingsverzorging’. Het doel van de masterclass was om samen met andere zorginstellingen te kijken hoe en waar men tegenaan liep betreffende de aangepaste hygiënecode en zo te leren van elkaar.

Na de masterclass volgde een enquête van Waardigheid en Trots over de ervaringen die de zorginstellingen hebben opgedaan. Uit alle deelnemers werden er een aantal geselecteerd die werden beloond met het spel ‘Wat zet je op het spel’. Jolanda: “Begin april kregen we het bericht dat wij een van de gelukkige winnaars van het spel waren. Een leuke en welkome verrassing.”

Met ‘Wat zet je op het spel?’ wordt voedselveiligheid op een natuurlijke en laagdrempelige manier bespreekbaar. “Het geeft onze medewerkers nog meer kennis en maakt ze bewuster van de mogelijkheden en risico’s”.