21 mrt 2018 Terug naar nieuws

Opening de vraagwinkel

Op woensdag 18 april opent de burgemeester van Zundert, mevrouw Poppe-de Looff, om 13.00 uur de vraagwinkel: een winkel voor alle inwoners in Zundert die vragen hebben over hoe zij zonder zorg zo lang mogelijk veilig en met een gerust gevoel thuis kunnen blijven wonen. U bent van harte welkom bij deze officiële opening.

“De vraagwinkel biedt een warme, open, laagdrempelige plek waar u makkelijk binnen loopt en waar iemand aanwezig is om uw vragen te beantwoorden of samen met u op zoek gaat naar een antwoord” vertelt Martin den Hartog, bestuurder van Avoord. Eén van de taken van de vraagwinkel is het geven van advies en het beantwoorden van vragen over een gezonde levensstijl. Dat gaat niet alleen over gezond eten en bewegen maar ook over het opbouwen van een netwerk. Door zo lang mogelijk een actief en sociaal leven te leiden worden mensen over het algemeen gezonder oud zodat ze tot op hoge leeftijd thuis kunnen blijven wonen. Ook dan staan de medewerkers van de vraagwinkel klaar met informatie over bestaande producten en diensten van Avoord. “Elke bezoeker mag rekenen op een gespecialiseerd advies. Van de aanschaf van een hulpmiddel zoals een rollator tot voedingstips en van het ontwikkelen van bewegingsprogramma’s tot het meedenken over het aanpassen van de woning” aldus Den Hartog. En dat is niet het enige wat de Vraagwinkel biedt. “Hier kunnen mensen ook terecht voor workshops over social media, een toelichting op seniorenreizen of een bijeenkomst waarin internetbankieren en bankzaken centraal staan”. Het aanbod aan activiteiten wordt bepaald door de vragen van de bezoekers. “Die vragen toetsen we voortdurend. We luisteren goed naar onze bezoekers en gaan graag de interactie met hen aan.”

De vraagwinkel is gevestigd in ‘Residence De Wissel’ gelegen aan de Bredaseweg 10 in Zundert. Een logische locatie volgens Den Hartog: “Geen enkele andere zorgaanbieder is zo geworteld in Zundert als Avoord. De lokale gemeenschap is verbonden met ons. Wij verbinden ons met onze dienstverlening aan de lokale gemeenschap.”

De vraagwinkel is van dinsdag tot en met zaterdag geopend. Voor meer informatie: www.avoord.nl/devraagwinkel.