1 mrt 2018 Terug naar nieuws

Blog: Op de duofiets

Nog even en het voorjaar meldt zich weer aan. Een nieuwe periode om van de buitenlucht te gaan genieten. Hoe kun je dat beter doen dan met de duofiets. De duofiets is voorzien van een elektrische ondersteuning zodat de passagier niet noodzakelijk hoeft mee te trappen, al is het meetrappen natuurlijk ook goed voor je lichaam. Als je eenmaal een rit hebt meegereden ben je verkocht en wil je graag weer een keer mee. De mensen bepalen zelf waar naartoe gefietst wordt.

Eenmaal in de vrije natuur is het genieten van de ontluikende bloesem in de lente, in de zomer van de in bloei staande bomen, struiken, planten en bloemen en in het najaar van de prachtige verscheidenheid aan bladeren aan de bomen, zoals in de Tiggeltseberg en Pannenhoef.

Wanneer ik als vrijwilliger met een bewoner van Avoord een fietstocht maak op de duofiets, geeft dat mij altijd veel voldoening om te zien hoe blij en gelukkig de medepassagier reageert op al hetgeen onderweg wordt gezien. Ook de gezelligheid en het praten met elkaar over van alles en nog wat tijdens de rit is leuk en doet mij goed.

Kom mee naar buiten allemaal en geniet van de vrije en mooie natuur!

Johan Wamsteker, vrijwilliger Rijserf.

Wilt u meer informatie over vrijwilligerswerk bij Avoord? Ga naar www.avoord.nl/vrijwilligers