26 feb 2018 Terug naar nieuws

Blog: Een definitie van zorgen voor

Ik ben Amy, werk als verzorgende IG bij de zorgappartementen in De Willaert. Ik ben eigenlijk per toeval de zorg ingegaan, maar al snel bleek dat het zeker wat voor mij is. Ik heb het toptraject voor verzorgende IG gevolgd, een verkort traject van 1,5 jaar wat goed aansloot op mijn vooropleiding SPW. Wat ik leuk vind is dat er altijd wel iets bij te leren is, er is voldoende ruimte voor scholing of cursussen. De vrijheid die je hierin krijgt waarbij je kunt aangeven wat bij je past is fijn, het zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft! 

Het afwisselende van de appartementen spreekt mij erg aan: bewoners in verschillende fases van hun leven, uiteenlopende ziektebeelden, het snelle schakelen hiertussen. Het ene moment help je iemand met de tillift uit bed, dien je medicatie toe, om vijf minuten later alweer met een arts in gesprek te gaan, of een leerling te begeleiden bij het aanleren van een handeling.

De onderlinge band die je opbouwt met bewoners en familie, het vertrouwen wat je krijgt. De gesprekken over alledaagse zaken maar ook de gevoelige onderwerpen, het mogen zorgen voor iemand op de meest intieme momenten, toch nog dat ene beetje kunnen doen of bijdragen in de laatste fase van iemands leven, ik denk dat dat de definitie van zorgen voor iemand is. "Bedankt zuster", dat is toch precies waar je het voor doet!