11 jan 2018 Terug naar nieuws

Blog: Wil jij ook ... een leven lang leren?

Een leven lang leren, hoe leuk is dat. Niet alleen je kennis verbreden maar ook echt jezelf ontwikkelen. Bij ons krijg je de vrijheid om het welzijn van onze cliënten te verbeteren en geven we cursussen waardoor jij als verzorgende IG en verpleegkundige altijd de beste kwaliteit van zorg kan bieden. Maar je wilt natuurlijk niet alleen van een organisatie horen wat voor leer- en groeimogelijkheden er zijn. Een mooi voorbeeld komt van onze collega Natasja Jongenelen:

“5 jaar geleden was ik werkloos. Na 15 jaar horeca/administratie had ik geen werk meer. Ik wist meteen dat ik een carrièreswitch wilde maken, maar dan… Een vriendin wees mij op leren en werken in de zorg. Ik ben mijzelf hierin gaan verdiepen en besloot te solliciteren. Ik mocht op gesprek komen bij Avoord voor de combinatieopleiding Verzorgende IG/MMZ. Deze werd aangeboden in de leervorm eerste jaar BOL en daarna BBL. Een hele opgave voor iemand die al 15 jaar uit de schoolbanken was. Ook stage lopen en ouderzorg was compleet nieuw voor mij. Maar je leert pas wat de zorg inhoudt als je er in werkt.

Gelukkig heeft het voor mij ontzettend goed uitgepakt en zit ik helemaal op mijn plaats. Avoord heeft mij die mogelijkheid gegeven en daar ben ik heel dankbaar voor. Nadat ik klaar was met mijn opleiding kreeg ik meteen een vast contract. Dat is ook heel prettig in de huidige economische tijd.

Na een tijdje begon het toch weer te kriebelen bij mij en zocht ik meer uitdaging. Binnen Avoord krijg je alle ruimte om verder te leren als je dit wilt en kan. Ik heb gesolliciteerd op de verpleegkundige opleiding waar ik in februari mee van start ga. Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging en ik hoop dat Avoord iedereen blijft stimuleren om alles uit jezelf te halen. Ook als je geen zin hebt in een complete opleiding, worden er verschillende cursussen en scholingen gegeven om je gemotiveerd en geprikkeld te houden. Kortom, ik werk met ontzettend veel liefde en plezier bij Avoord en ik hoop het hier nog heel lang naar mijn zin te blijven hebben!”

www.werkenbij-avoord.nl