20 nov 2017 Terug naar nieuws

Hospice Marianahof breidt uit

In 2012 opende Avoord het hospice Marianahof en in 2015 kregen zij het keurmerk Palliatieve Zorg. Om ook in de toekomst te kunnen voldoen aan de nog steeds toenemende vraag is uitbreiding nodig. Daarom zal er nog deze maand gestart worden met een ingrijpende verbouwing.

Uitbreiding van de beddencapaciteit staat centraal tijdens de verbouwing die van november tot en met maart 2018 duurt. “Op dit moment hebben we 9 bedden. Na de verbouwing zijn dat er 12”, vertelt Rob Kremers, hij is interim manager van het hospice. “Dat betekent dat we straks ruimte hebben voor 12 cliënten die hun laatste levensfase in Marianahof doorbrengen.”

Tijdens de verbouwing sluit 1 kamer permanent. Een andere kamer sluit als de overlast daar aanleiding toe geeft, dat wordt per situatie bekeken. Rob: “zeker in de beginfase geven de werkzaamheden zoveel geluidsoverlast dat we onze cliënten in deze kamers niet de rust kunnen bieden die ze nodig hebben. In principe blijven de overige ruimtes in het hospice tijdens de bouwwerkzaamheden open”. Rob kan geen garanties geven dat cliënten tijdens de verbouwing helemaal geen overlast zullen ondervinden. “Uiteraard blijft ons streven om onze cliënten professioneel, waardig en met oog voor persoonlijke wensen te begeleiden bij het voltooien van het leven. Nieuwe cliënten informeren we over de verbouwing. We stemmen zorgvuldig met hen af of hospice Marianahof tijdens de verbouwing in voldoende mate aan hun wensen kan beantwoorden”.

De huidige parkeerplaatsen voor het hospice worden tijdelijk gebruikt als bouw- en opslagplaats. In de directe omgeving van Marianahof reserveren we parkeerplaatsen voor hospice bezoekers. Dit wordt met borden aangegeven. “Wij vragen de gebruikers van onze parkeervoorzieningen om begrip en respect voor deze maatregel.” Wij stellen alles in het werk om de bouwoverlast voor onze hospice bezoekers en cliënten tot een minimum te beperken”, aldus Rob.