6 nov 2017 Terug naar nieuws

Avoord zet mantelzorgers in het zonnetje: omdat mantelzorg nooit vanzelfsprekend is

In Nederland zijn er 3,7 miljoen mantelzorgers die voor een ander zorgen. Mantelzorgers vinden hun zorg vaak vanzelfsprekend. Maar dat is het niet!

Daarom wordt de mantelzorger jaarlijks op 10 november in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Mantelzorg. Op die dag wordt waardering uitgesproken voor hun bijzondere zorg. Bij die waardering past een cadeau. Daarom biedt Avoord mantelzorgers een passend cadeau aan ter ondersteuning van hun dagelijkse zorg.

Mantelzorgboek
Veel mantelzorgers vinden het moeilijk om de zorg over te dragen. De zorg die zij geven, zal nooit worden gegeven zoals de mantelzorger dat doet. Dat is zo! Toch kunnen er momenten zijn dat u als mantelzorger de zorg en hulp thuis (tijdelijk) moet overdragen aan iemand anders. Dat kan in situaties waar er sprake is van onverwachte gebeurtenissen of omdat u behoefte heeft om er even uit te zijn. Immers mantelzorg is zwaar. Dan is het fijn dat degene aan wie u mantelzorg biedt, wordt verzorgd op de manier die hij of zij gewend is. Daarvoor is het mantelzorgboek ontwikkeld. Het boek bevat een aantal vragen die de mantelzorger kan invullen. Een ingevuld boek geeft aan wat degene die u mantelzorg biedt belangrijk en prettig vindt in de zorg en ondersteuning. Zo kan u degene die wordt verzorgd met een gerust hart overdragen aan de persoon die (tijdelijk) de zorg overneemt.

Mantelzorgpas
Bij het mantelzorgboek hoort een mantelzorgpas. U kunt deze pas in uw portemonnee dragen. Hierop vermeldt u de naam en telefoonnummer van de vervangende mantelzorger. Als u iets overkomt, kunnen de hulpdiensten direct de vervangende mantelzorger inschakelen.

Volg ons via Facebook!
Speciaal voor mantelzorgers die zorgen voor iemand van 55 jaar en ouder hebben we de Facebookpagina Avoord SamenZorg met praktische tips en informatie, verhalen en ervaringen van cliënten, nieuws over ziekten of aandoeningen en innovatieve ontwikkelingen.

Cadeau aanvragen?
Zorgt u voor iemand uit uw directe omgeving? Dan kunt u het mantelzorgboek en de mantelzorgpas gratis aanvragen bij het Cliënten Service Bureau van Avoord. Dit kan per telefoon (0800)–220 0 220 of per mail csb@avoord.nl.