31 okt 2017 Terug naar nieuws

Weer sjoelen dankzij MAX Maakt Mogelijk

Dit voorjaar werd Agnes Schul, verenigingsleider op Het Anbarg, met een smoes naar haar werk gelokt. Daar werd ze overvallen door Jan Slagter van Omroep MAX. Jan had een heel bijzondere verrassing voor Agnes in petto: een sjoel katapult. Met deze uitvinding kunnen mensen tot op hoge leeftijd blijven sjoelen, ook als de kracht in de handen afneemt. Toen Agnes de sjoel katapult zag in het tv-programma “Tijd voor MAX” was ze meteen enthousiast. “Dit zou een fantastische aanwinst zijn voor Avoord. Met deze sjoel katapult kan iedereen gezellig meedoen met sjoelen”.

Agnes ging meteen op onderzoek uit en belde met de redactie van het populaire tv programma. Ze kreeg de contactgegevens van Jaap Tromp, de uitvinder van de sjoel katapult. Ze stuurde hem een uitgebreide brief waarin ze haar interesse voor dit hulpmiddel uitlegde. Jaap had zijn uitvinding inmiddels overgedragen aan een sociale werkplaats. Hij kon haar dus niet direct helpen maar hij beloofde zijn best voor haar te zullen doen. Wat Agnes niet wist was dat hij haar brief doorstuurde naar MAX Maakt Mogelijk.

En met succes. Want op die laatste vrijdag van maart moest Agnes naar haar werk. Voor “iets leuks” had haar dochter gezegd. “Dat daar op dat moment gesjoeld werd vond ik wel gek, maar er ging nog geen lampje branden”. Dat veranderde zodra Jan  Slagter met zijn cameraploeg binnenkwam. “Ik dacht: dit kan wel eens over de sjoel katapult gaan. Toen vervolgens ook Jaap Tromp tevoorschijn kwam wist ik het zeker”. Agnes is ontzettend blij met de verrassing. “We hebben de sjoel katapult meteen getest en het werkt fantastisch”.

MAX Maakt Mogelijk steunt kleinschalige projecten en initiatieven om het welzijn en de leefomstandigheden van kwetsbare ouderen in binnen-en buitenland te verbeteren. De uitzending van MAX Maakt Mogelijk waarin Agnes verrast wordt door Jan Slagter en Jaap Tromp is zaterdag 4 november om 18.30 uur te zien op NPO 2.