17 okt 2017 Terug naar nieuws

Avoord neemt Fysiotherapiepraktijk Froeling & Partners over

Avoord breidt haar diensten uit. Per 1 november a.s. wordt fysiotherapiepraktijk Froeling & Partners te Zundert overgenomen door Avoord. De overname heeft geen gevolgen voor de gang van zaken in de praktijk. De PlusPraktijk* blijft gevestigd in De Welborg en blijft voor iedereen uit Zundert en omstreken alle vormen van fysiotherapie bieden; van kinderfysiotherapie tot geriatrische fysiotherapie (fysiotherapie voor ouderen).

Fysiotherapiepraktijk Froeling en Partners vierde in september jl. nog haar 40-jarig bestaan. Al die tijd stonden Marianne en Willem Froeling aan het roer. “We hebben de praktijk 40 jaar geleden opgericht en vinden het nu tijd om met pensioen te gaan. We zijn op zoek gegaan naar een geschikte partij om de praktijk over te nemen en hebben dat in Avoord gevonden” vertelt Willem Froeling. Zowel Avoord als Froeling zien een meerwaarde in de krachtenbundeling voor de inwoners van Zundert.

Ouderen blijven langer thuis wonen en de zorg thuis wordt complexer. Ze krijgen te maken met verschillende vormen van zorg en behandelingen. Avoord biedt naast thuiszorg en welzijn in de wijk, reeds ouderengeneeskunde, ergotherapie, logopedie, ouderenpsychologie en diëtiek voor chronisch zieken en ouderen thuis. “Door het bundelen van kennis en expertise kan nog betere zorg voor de mensen thuis worden geleverd” aldus Martin den Hartog, bestuurder van Avoord. “Met de overname van de fysiotherapiepraktijk breiden we onze kennis uit met kennis van het bewegingsapparaat. Bewegen is belangrijk voor de vitaliteit van ouderen.” Door de multidisciplinaire benadering kan Avoord de juiste ondersteuning en behandeling op het juiste moment bieden. Die multidisciplinaire benadering is ook een voordeel voor verwijzers. Zij vinden bij Avoord alle behandeldisciplines en -expertise voor de cliënten in de wijk.

*De kwalificatie PlusPraktijk wordt toegekend voor doelmatige fysiotherapiepraktijken met een hoge kwaliteit van zorg.