21 sep 2017 Terug naar nieuws

Hospice Marianahof viert 5-jarig jubileum

Hospice Marianahof opende 5 jaar geleden haar deuren en dat wordt van 9 tot en met 14 oktober gevierd. Deze week staat volledig in het teken van het jubileum.

Hospice Marianahof
Hospice Marianahof van Avoord geeft een gastvrij onthaal aan mensen die in hun laatste levensfase verkeren. Wanneer thuis sterven om welke reden dan ook geen optie is, is een omgeving die het meest de sfeer van thuis benadert, zoals hospice Marianahof, een waardevol alternatief. Hospice Marianahof biedt veiligheid, geborgenheid en privacy en is gelegen in een parkachtige omgeving aan de San Francescolaan in Etten-Leur.

Programma
De jubileumweek bestaat uit een divers programma met een opening, activiteiten voor leerlingen van scholen uit de regio, een symposium, een filmavond voor medewerker en vrijwilligers van het hospice en een open dag.

Opening
De jubileumweek van het hospice wordt op maandag 9 oktober om 14.45 uur geopend met een lezing van Désirée Hessing een lezing. Désirée schreef het boek ‘Tom, Liefde leven na je dood’ en staat met haar lezing onder andere stil bij de keuzes in een tijd van aangekondigde dood waarbij liefde telkens weer de ruimte krijgt. Renate Snijders en Jaap van Omme, docenten van Avans Hogeschool te Breda verzorgen een workshop Muziek en Palliatieve Zorg. Hierbij staat centraal dat muziek in de pallliatieve zorg zoveel kan toevoegen als woorden tekortschieten. De middag wordt rond 17.00 uur afgesloten met een borrel. Iedereen is welkom om de opening bij te wonen maar meld u wel even aan want er zijn maar beperkte plaatsen beschikbaar. De opening wordt verzorgd door het Kennis- en Informatiecentrum Palliatieve Zorg.

Open dag
Zaterdag 14 oktober, op de dag van de palliatieve zorg, houdt het hospice van 11.00 tot 15.00 uur open dag. Iedereen is welkom om zelf de gastvrije sfeer te proeven en te zien wat hospice Marianahof te bieden heeft. Naast rondleidingen door het hospice worden er lezingen gegeven over palliatieve zorg. Ook zijn verpleegkundigen, vrijwilligers en een arts aanwezig om u te woord te staan, zodat u altijd antwoord op uw vragen krijgt. Bijvoorbeeld over:

  • Wat het hospice biedt
  • Palliatieve zorg in het hospice of thuis
  • Aanvullende zorg
  • Vrijwilligerswerk in het hospice of thuis
  • Vrienden van hospice Marianahof
  • Avoord

Het ontvangst voor zowel de opening als de open dag vindt plaats in de hal van het centraal kantoor van Avoord (San Fransescolaan 1, 4876 CV Etten-Leur), grenzend aan het hospice.

Vrijwilligers
Vrijwilligers zijn voor hospice Marianahof onmisbaar. Zij dragen zorg voor het drinken en de maaltijden, helpen bij lichamelijke verzorging en bieden een luisterend oor. Wilt u ook een steentje bijdragen? Word vrijwilliger in het hospice. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar vrijwilligers@avoord.nl.

Hospice Marianahof; kwaliteit van leven toevoegen aan de tijd die men nog heeft.