11 sep 2017 Terug naar nieuws

Blog: Een gelukkige oude dag

Door Annet Quirijnen, verzorgende IG op het Rijserf zorgappartementen.

Wat vind ú belangrijk, dat staat nu overal bij Avoord en is onze nieuwe slogan. Later mogen ze mij die vraag stellen als ik hier kom wonen, ik hoop dan net zo gelukkig mijn oude dag te mogen leven als dat nu binnen het Rijserf voor onze cliënten is. Mijn collega’s en ik zijn dagelijks bezig met het welzijn van onze cliënten. Maar wonen op het Rijserf, dat duurt gelukkig nog een tijdje voor mij!

Avoord biedt ons als verzorgende en verpleegkundige veel vrijheid om onze cliënten gelukkig te maken. Met SOCAV hebben we de ruimte gekregen om persoonlijk naar de wens en behoefte te luisteren en van daaruit de wens te realiseren. Ik vind het heel leuk met ouderen te werken en dan vooral dat beetje extra te mogen en kunnen doen. Dat gaat vaak om kleine dingen zoals bijvoorbeeld het aanzetten van muziek, lippenstift op doen, haren netjes maken en dan tover je vaak een glimlach op iemands gezicht.

Zo heb ik een voorbeeld over hoe door te luisteren naar de cliënten een prachtig samen zijn is ontstaan, waar meerdere cliënten voldoening uit halen. Op de sprekende foto is te zien dat de heer Van Kuijck achter de piano zit en de heer de Bruin hierbij zingt. Ze beleven hier samen zoveel plezier van. Dat vind ik prachtig om te zien. Het verhaal achter de foto: De heer van Kuijck is heel lang organist geweest in de kerk heeft hiermee ook een lintje verdient. Hij heeft een muzikaal gezin waar vroeger altijd gezongen werd. Vanuit SOCAV kwam ik op het idee om een vrijwilliger te regelen die met meneer wilt zingen. Het toeval bestond dat ik de heer de Bruin wel eens beneden heb horen zingen, hij bracht de stemming er altijd goed in. Ik heb hem gevraagd of hij zin en tijd heeft om liedjes te zingen met de heer van Kuijck. De heer de Bruin vond dat heel leuk en nu zingen ze iedere dinsdagavond samen liedjes. Ook willen ze in de toekomst een voorstelling geven in ‘t warm hart. Mooi vak heb ik toch! In de zorg maak je veel mee en geen dag is hetzelfde. Als kers op de taart een citaat van de heer van Kuijck: “Ik ben een content mens hier op het Rijerf”

Ben jij verzorgende IG of verpleegkundige en wil jij nou ook zo’n mooi verhaal kunnen vertellen, wacht niet langer en solliciteer bij Avoord op www.werkenbij-avoord.nl