28 aug 2017 Terug naar nieuws

Vrienden van Avoord schenkt Rijserf rolstoel met duwondersteuning

Een wandeling buiten in het vertrouwde dorp. Zoiets alledaags waar je normaal niet bij stil staat. Maar wat als je afhankelijk bent van een rolstoel. En familie, mantelzorgers of vrijwilligers het duwen van de rolstoel lastig en zwaar vinden. Zo ontstond in Rijserf de vraag of er een mogelijkheid was om een rolstoel te ondersteunen met motortje.

Medewerkers zijn op onderzoek uitgegaan en hebben een rolstoel met duwondersteuning gevonden. Het grote voordeel van duwondersteuning is dat je bij het duwen van de rolstoel steun krijgt van een motortje dat aan de rolstoel bevestigd is, wat het duwen vergemakkelijkt. In juli jl. is er een proefmodel geplaatst om te ervaren of het werkte en hier is veelvuldig gebruik van gemaakt. De families waren enthousiast maar aan deze mooie oplossing hing wel een prijskaartje.

De Vrienden van Avoord heeft het mogelijk gemaakt dat Rijserf de nieuwe rolstoel met duwondersteuning kon aanschaffen. Hier is iedereen erg blij mee. Nu kunnen cliënten naar buiten zonder dat dit belastend is voor de begeleider. Iedere hulpverlener, vrijwilliger en familielid kan er gebruik van maken.

Rijserf is de Vrienden van Avoord ontzettend dankbaar voor deze gulle gift. Afgelopen vrijdag is de rolstoel in ontvangst genomen tijdens een feestelijke bijeenkomst in ‘t warm hart van Rijserf.