21 aug 2017 Terug naar nieuws

Blog: Wat betekent het hebben van een zorghart?

Een branche waarin medewerkers hart hebben voor wat ze doen: de zorgbranche. Dat heb ik mijn vierde werkdag bij Avoord al door. Ik ben geen verpleegkundige of verzorgende maar ik ben hier wel naar op zoek. En wat heb ik er zin in, om Avoord op de kaart te gaan zetten als topwerkgever.

Ik ben deze dag uitgenodigd voor een gesprek bij De Willaert. Een locatie van Avoord in Zundert bestaande uit acht kleinschalige woongroepen en appartementen. Ik ben op weg naar Gini, manager van de woongroepen. Lopende langs ‘t warm hart, word ik gegroet door mijn collega’s achter de bar. Een warm welkom.

Tijdens mijn gesprek met Gini vertelt ze mij vol trots over de toppers die in haar teams werken. “Het is hard werken maar iedereen doet zijn uiterste best. We zetten allemaal een stapje extra want de cliënt staat voorop.” Ook vertelt ze dat iedere cliënt een eigen zorgplan heeft. “Zo krijgen onze cliënten de begeleiding en verzorging die voor hen nodig. Daarbij is iedereen is anders en heeft andere wensen. En daar luisteren wij naar.”

Ik blijf nog even op De Willaert en ontmoet collega Lian. Met haar ga ik naar de woongroepen. Lian is helpende en een echte doorpakker. Ik voel de warmte en haar betrokkenheid naar de cliënten en haar engelengeduld is bewonderenswaardig. Even later raak ik in gesprek met Danielle. Ze is verzorgende IG. Danielle is vandaag eigenlijk vrij maar teruggekomen om met mij te spreken omdat ze graag nieuwe collega’s erbij wilt. “Ik werk al 18 jaar met veel plezier voor Avoord en natuurlijk is er in die tijd veel veranderd. Er is meer aandacht voor de cliënt en doordat we uitgaan van zelfregie kunnen we de cliënten veel beter helpen” vertelt Danielle. Terwijl we praten over haar beroep stokt ineens het gesprek en loopt Danielle even snel opzij. “Ik hoorde een deur sluiten en ging even kijken of dat een cliënt was.” Wow, dat betekent het dus om een zorghart te hebben. Er zijn voor je cliënten en hen altijd de beste zorg geven.

Ik verlaat De Willaert en bedenk hoe fijn het zou zijn om de directe collega van Danielle en Lian te zijn. Ik krijg er energie van en wil nog meer mijn best doen om hun de collega’s te geven die ze verdienen.

Ben jij die persoon die in een geweldig zorgteam wil werken? Bekijk onze vacatures en solliciteer.

Miranda van Miert, recruiter bij Avoord