6 feb 2014 Terug naar nieuws

Koningin Máxima bezoekt Avoord tijdens Week van Zorg en Welzijn

Hare Majesteit Koningin Máxima brengt op dinsdagochtend 11 maart 2014 een bezoek aan zorginstelling Avoord Zorg en Wonen in Etten-Leur.  Het bezoek vindt plaats tijdens de jaarlijkse Nationale Week van Zorg en Welzijn, waarin met de slogan “Zo werkt Zorg” aandacht wordt gevraagd voor werken in de zorg.

De Week van Zorg en Welzijn
De zorg- en welzijnssector is in Nederland goed voor ruim 1,3 miljoen banen. Tijdens de Nationale Week van Zorg en Welzijn van 10 tot en met 15 maart openen meer dan 2000 zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren. Zij laten een breed publiek zien wat werken in Zorg en Welzijn inhoudt en waarom ze daar trots op zijn.

Avoord Zorg en Wonen
Avoord Zorg en Wonen biedt een breed spectrum van verpleging, verzorging en welzijn voor mensen die niet meer (geheel) zelfstandig kunnen wonen. Dit varieert van “low-care” zoals begeleiding bij dagactiviteiten en thuiszorg tot “high-care”: zeer intensieve zorg in één van de woonzorglocaties of begeleiding van cliënten in hun laatste levensfase, thuis of in het hospice. Tijdens haar bezoek spreekt Koningin Máxima met medewerkers en vrijwilligers die deze uiteenlopende vormen van zorg- en welzijnsactiviteiten bieden.
“We zijn bijzonder trots dat de Koningin een bezoek brengt aan Avoord Zorg en Wonen. Onze medewerkers laten graag zien hoe zij de aangekondigde veranderingen in de langdurige zorg in hun dagelijkse werk doorvoeren. We zijn vereerd dat we de Koningin kunnen laten ervaren ‘hoe zorg werkt’. En welke essentiële rol onze 700 vrijwilligers daarin hebben. We kijken uit naar haar bezoek”, aldus Martin den Hartog, bestuurder Avoord Zorg en Wonen.

RegioPlus
De organisatie van de Week van Zorg en Welzijn is in handen van RegioPlus, het landelijk dekkend samenwerkingsverband van regionale werkgeversorganisaties in de sector zorg en welzijn. Voor de provincie Noord-Brabant is dat Transvorm, waarbij Avoord Zorg en Wonen is aangesloten. Op de website www.weekvanzorgenwelzijn.nl staat binnenkort een overzicht van alle locaties die deelnemen aan de week. Voor een uitgebreid overzicht van activiteiten specifiek in Noord-Brabant kijkt u op www.brabantzorg.net.

Alle activiteiten in de Week van Zorg en Welzijn zijn te volgen via Twitter: twitter.com/WeekZorgWelzijn #WZW2014) en via Facebook: www.facebook.com/DeWeekvanZorgenWelzijn.

Links naar nieuwsberichten in de media:

Koninlijk Huis

BN DeStem

Omroep Brabant

RegioPlus

Transvorm

Week van Zorg en Welzijn