16 aug 2016 Terug naar nieuws

Eerste regionale locatie voor ongeplande dagbesteding voor 55-plussers `De Koer´ feestelijk geopend in Het Anbarg.

Iedere 55-plusser die vanwege een lichte zorgbehoefte overdag niet alleen thuis kan of wil blijven, is vanaf vandaag welkom bij dagbesteding De Koer in woonzorglocatie Het Anbarg van Avoord Zorg en Wonen in Etten-Leur. Met de komst van De Koer biedt Avoord samen met haar reguliere dagbestedingslocaties De Ontmoeting in Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert én De Passage in Etten-Leur, nu regio breed dagopvang aan voor ouderen.

Zonnige opening

Op 16 augustus vond 's middags de feestelijke opening van De Koer plaats. Het komische echtpaar Meneer en Mevrouw de Bok bevond zich ook onder de aanwezigen. Zij zorgden met hun cabaret en danskunsten voor heel wat pijn in de buik van het lachen. De buren van De Koer, bezoekers van dagbesteding De Ontmoeting Het Anbarg, trakteerden op hapjes en drankjes voor de aanwezigen. De muzikale ondersteuning, live zang piano en saxofoon, maakte de feestelijke middag compleet.

Spontane dagopvang

De Koer is een nieuw product van Avoord. De Koer is een vorm van ongeplande dagbesteding voor iedere 55+er met een lichte zorgbehoefte (bijvoorbeeld vanwege eenzaamheid of lichte psychische, lichamelijke of geestelijke problemen) die daardoor niet alleen thuis kan of wil blijven bij afwezigheid van diens mantelzorger. Het draait bij De Koer om incidentele, ongeplande dagopvang die op korte termijn kan worden gereserveerd zonder indicatie. Daarom is De Koer een prettige en laagdrempelige ondersteuning voor mantelzorgers. Zo kunnen zij veel flexibeler en spontaan wat tijd voor zichzelf vrij maken als dat nodig is. Dat is wel zo handig om bijvoorbeeld een afspraak bij de kapper te overbruggen. Of om spontaan te gaan winkelen. De hulpbehoevende oudere kan in de tussentijd terecht bij De Koer en is daar in goede handen want professionele zorg is aanwezig. Het voordeel van De Koer is dat aanwezigheid één dag van tevoren te reserveren is. In overleg kan men er ook op de dag zelf nog terecht als dat nodig is.

Wat is er te doen

De naam De Koer is afgeleid van het Brabantse woord voor binnenplaats of plein, een plek waar men anderen ontmoet. Men kan er de krant lezen via één van de tablets of fietsen op de hometrainer die ter ere van de opening zijn geschonken door Vrienden van Avoord. Mensen kunnen uiteraard ook zelf iets van huis meenemen om op De Koer te doen. Verder wordt er tussen de middag samen gegeten en is er volop ruimte voor individuele activiteiten, binnen en buiten.

Openingstijden, kosten, reserveren

De Koer is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:15 tot 16:30. Bij voldoende animo volgt er ook een avond- en weekendopenstelling. Eén hele dag kost € 30,- p.p., koffie, thee en een lunch zijn bij de prijs inbegrepen. Een halve dag kost € 15,- p.p. inclusief koffie, thee. Een plek reserveren kan op werkdagen tussen 10:00 en 16:00 via 06-23163706 of bij geen gehoor via 076-5135489.