15 jun 2016 Terug naar nieuws

13 juli inspiratiedag Vrijheid in veiligheid

Meer vrijheid voor onze cliënten. Dat is waar wij bij Avoord voor gaan. Maar wat zijn daarbij de mogelijkheden en de kansen? Hoe geven we dat concreet vorm? En waar lopen we dan in de praktijk tegen aan? Of juist niet? Samen met Vilans organiseren we een inspirerende dag 'Vrijheid in veiligheid'. Op 13 juli gaan we daar in locatie Het Anbarg een volle dag op een inspirerende manier mee aan de slag. Doet u mee? Geef u nu op voor één of meerdere programmaonderdelen!

Wat staat er op het programma?

Escaperoom - 09:30 tot 14:00 uur (verschillende rondes)
Ondervind vrijheid aan den lijve in de ‘Escaperoom’. In deze ruimte wordt u met een aantal anderen opgesloten. U komt er alleen uit door een aantal vraagstukken op te lossen. Als uw groepje, zo nodig met behulp van wat tips, met elkaar de juiste oplossingen weet te vinden, staat u binnen een half uur weer buiten. Zo ervaart u zelf wat het betekent om ‘niet vrij’ te zijn. Na afloop bespreekt u samen met mensen van Vilans de ervaringen en maakt u een vertaalslag naar de dagelijkse praktijk.

Samen in gesprek 14:00 - 15:30 uur
Wat vinden cliënten zelf belangrijk als het gaat om hun persoonlijke vrijheid. Hoe vaak is dit bij ons een onderwerp van gesprek? We organiseren een gesprek met alle betrokkenen om hier eens goed bij stil te staan.
Aanmelden is niet nodig. Deelnemers worden persoonlijk uitgenodigd.

Pubquiz 14:15 - 15:15 uur
Wat weet u van vrijheid en vrijheid beperkende maatregelen? Op vrolijke wijze test de quizmaster uw kennis. In teams wordt gestreden om de hoofdprijs.

Lagerhuisdebat 15:30 - 17:00 uur
Met cliënten, cliëntvertegenwoordigers, familie, medewerkers, managers en de bestuurder gaan we aan de hand van een aantal prikkelende stellingen in gesprek over vrijheid, vrijheidsvergroting en de mogelijkheden om hieraan te werken. Wat staat ons te doen? Waar kunnen we morgen mee aan de slag?

Aanmelden
Cliënten, familie, medewerkers, managers: iedereen is welkom. Meedoen is gratis!
Aanmelden Escaperoom: klik hier
Aanmelden Pubquiz: klik hier
Aanmelden Lagerhuisdebat: klik hier