5 apr 2016 Terug naar nieuws

Keurmerk Palliatieve Zorg is binnen!

"De gast staat centraal, op welk moment dan ook. Iedereen verdient de keuze om een waardig levenseinde door te maken in een omgeving als Hospice Marianahof". Met die woorden bevestigde de heer Gootjes namens de Associatie Hospicezorg Nederland nogmaals hoezeer het team van high care Hospice Marianahof het Keurmerk Palliatieve Zorg toekomt.

Fotobijschrift: 
V.l.n.r.: Martin den Hartog (bestuurder Avoord Zorg en Wonen, Jaap Gootjes (afgevaardigde Associatie Hospicezorg Nederland), Heleen van Rijnbach (Burgemeester van Etten-Leur), Natascha van Kats (manager tijdelijk verblijf Avoord Zorg en Wonen)

Pluim

Tijdens het auditbezoek viel het auditteam op hoeveel aandacht er is voor de gasten en voor elkaar in het team, ook op gebied van scholing. Het belang van dit keurmerk voor Marianahof is dat er nu onafhankelijk is getoetst hoe goed en verantwoord of dat het hospice functioneert. En dat doet het. Toekomstige gasten weten dat ze op een fijne plek komen waar zorgvuldig wordt gewerkt en waar kwaliteit hoog in het vaandel staat. Niet alleen bij de medewerkers maar ook bij de zestig zeer betrokken vrijwilligers. Er wordt verantwoord gewerkt, iets wat van belang is om te weten voor de financiers. Het biedt het team inspiratie om zich door te ontwikkelen want de audit bracht ook onderwerpen in het vizier waar eerder nog niet aan werd gedacht.

Jong hospice met mooie mijlpalen  

Marianahof ontving sinds oktober 2012 tot nu toe 300 gasten die ongeveer vijftien dagen hier verbleven. Niet alleen mensen uit Etten-Leur en omgeving vinden de weg naar Marianahof, maar ook van ver daarbuiten. Het recent geopende Kennis- en Informatiecentrum Palliatieve Zorg verzorgde al vijf goedbezochte lezingen.

Marianahof in vogelvlucht  

2012 Opening Hospice Marianahof & start kennisdeling met hospice Tororo (Oeganda)
2014 Koningin Máxima op werkbezoek  
2015 Werkbezoek vanuit Marianahof door dr. Annemarie den Dulk aan hospice Tororo  
2015 Opening van het Kennis- en Informatiecentrum Palliatieve Zorg  
2016 Uitreiking Keurmerk Palliatieve Zorg