16 mrt 2016 Terug naar nieuws

Avoord actief met NLDoet

Avoord Zorg en Wonen deed ook dit jaar wat extra’s doen voor haar cliënten en bewoners tijdens NLdoet op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart 2016. In heel Nederland staken die dagen vele vrijwilligers de handen uit de mouwen bij maatschappelijke organisaties. Een groot dank je wel voor alle vrijwilligers, collega's, sponsoren!

 

Oud Hollandse Spelmiddag

Vrijdag 10 maart ging NLDoet bij Avoord van start bij het huiskamerproject in De Nachtegaal in Achtmaal. Een Oud Hollandse Spelmiddag maakte dat alle bezoekers van de huiskamer en alle vrijwilligers voor één dag heel de middag samen in touw waren. Het was een gezellige competitie en tussendoor waren er verschillende traktaties. Er waren zelfs gebakken wafels met warme kersen en slagroom en er werden ook suikerspinnen gemaakt. Met dank aan De Suikerunie voor het beschikbaar stellen van het apparaat en toebehoren. Leerlingen van basisschool De Wegwijzer kwamen ook een suikerspin halen wat zorgde voor een verrassende en heel gezellige bedrijvigheid in de huiskamer.

Uit eten in eigen huis

Zaterdag 11 maart waren 20 vrijwilligers voor één dag actief op locaties Rijserf en De Willaert. Samen met de cliënten op de woongroepen maakten zij een heerlijke maaltijd. Die avond werd er een warme maaltijd op tafel getoverd op de woongroepen van Rijserf en vanmiddag een heerlijk soepje en pannenkoeken in De Willaert. De aandacht van de vrijwilligers werd enorm gewaardeerd. Er werd in De Willaert gezongen en zelfs gedanst tijdens het optreden van troubadour Robert. Hij zorgde voor een gezellige noot maar af en toe werd er ook een traantje weggepinkt. Alfons ijscreaties uit Rijsbergen trakteerde iedereen op ijs als afsluiter.

Happen en stappen

Zaterdag 11 maart stond voor de locaties in Etten-Leur in het teken van "happen en stappen". Het was een fantastische lentedag: 76 enthousiaste vrijwilligers en 70 hele tevreden bewoners. Vanaf de locaties wandelden vrijwilligers met onze cliënten. Op locaties Kloostergaard, het Anbarg en ontmoetingsruimte de Schaapskooi stond men klaar met een drankje en een heerlijk hapjes zoals verse wafels en frietjes en lekkere taartjes en zoete lekkernijen.