26 jan 2016 Terug naar nieuws

62 nieuwe vrijwilligers verrassen alleenstaande ouderen in de wijk met gezellig momentje

Een geslaagd nieuw, maatschappelijk initiatief van Avoord: 62 vrijwilligers bezoeken deze week een alleenstaande oudere voor een gezellig momentje. Waarom? Omdat in de gemeenten Etten-Leur en Zundert alleenstaande ouderen wonen die ook nà de feestdagen een gezellig momentje kunnen waarderen.

Nieuwe vrijwilligers enthousiast
Onder de deelnemende ‘vrijwilligers voor 1 dag’ bevinden zich maar liefst 26 vrijwillige nieuwkomers, medewerkers uit het bedrijfsleven, medewerkers en bestaande vrijwilligers van Avoord. Verschillende nieuwkomers lieten Avoord al weten dat ze dit vrijwilligerswerk blijven doen.

Eerste reacties
De ouderen die worden bezocht zijn cliënt bij Avoord AanHuis (de thuiszorg van Avoord) en wonen in de wijk of op één van de locaties van Avoord. Zij zijn vooraf op de hoogte gebracht van het bezoek. “Ik ben blij met dit gebaar”, vertelt een dame uit de Emmaflat aan haar bezoek.
“Een bezoekje brengen doe je niet zomaar op eigen houtje. Het was fijn dat Avoord hielp met de match. De mensen die ik bezocht waren heel dankbaar. Dat had ik niet verwacht. Dankzij het taartje van Avoord kwam ik bovendien niet met lege handen aan. Het was bij iedereen een gezellig praatje. Het was geen moment stil”, aldus één van de vrijwilligers. Een echtpaar uit Etten-Leur pakte deze actie aan om weer in contact te komen met een nicht in Zundert.
Zo volgen er deze week nog vele gezellige, maar vooral bijzondere momenten onder verschillende alleenstaande ouderen in de buurt.