13 jan 2014 Terug naar nieuws

Open dag hospice Marianahof

Op zaterdag 1 februari 2014 bezochten 600 bezoekers de open dag van highcare hospice Marianahof in Etten-Leur. Van 11.00 tot 15.00 uur konden zij zien welke mogelijkheden het hospice heeft voor mensen die zich in de laatste levensfase bevinden. Kijk ook op: Marianahof: het hospice vol huiselijke warmte


 

30 januari 2014

Op pad met PlusBus

Op 30 januari 2014 is de PlusBus in gebruik genomen. Dankzij Het Nationaal Ouderenfonds kunnen ouderen met deze bus georganiseerd op pad naar bestemmingen in de regio Etten-Leur. De bus is er gekomen dankzij een gezamenlijke inspanning van de vijf serviceclubs die Etten-Leur telt: de Junior Kamer, Ronde Tafel 157, de Rotaryclub, Lionsclub Etten-Leur en Lionsclub ‘De Vryeheydt Etten’. Bedenker van de PlusBus is het Nationaal Ouderenfonds.  

Het gebruik van de bus, de inzet van vrijwilliger chauffeurs en logistieke planning is in handen van Avoord. Elk maand komt er een kalender met uitstapjes waar iedere 55+er aan kan deelnemen. De bus is geschikt voor een rollator of een rolstoel. Deelnemers worden thuis opgehaald en weer afgezet. Kosten? Bijvoorbeeld voor een ochtend boodschappen doen in Etten-Leur; € 3,-. Andere uitstapjes worden tegen kostprijs uitgevoerd. Kunnen wij u helpen? Neem dan contact met ons op.16 januari 2014

Informatiebijeenkomst

Van verzorgingsstaat naar participatiesamenleving
 

Op Prinsjesdag heeft iedereen dit in de troonrede gehoord. De zorgkosten zijn de laatste jaren enorm gestegen en de regering wil dit veranderen d.m.v. het o.a. delegeren van taken naar de gemeentes. In januari en februari 2014 worden informatiebijeenkomsten gehouden waar onze directeur zorg, Lex Nonnekes, uitleg geeft over deze veranderingen voor u als bewoner, familielid en vrijwilliger.13 januari 2014

Open dag hospice Marianahof

Op zaterdag 1 februari 2014 heten we u van harte welkom in hospice Marianahof in Etten-Leur. Van 11.00 tot 15.00 uur bent u in de gelegenheid om zelf te zien wat hospice Marianahof te bieden heeft voor mensen die zich in de laatste fase van hun leven bevinden.

Ontvangst

De entree voor de open dag vindt niet plaats bij de hoofdingang van het hospice zelf. Wij verwelkomen u bij de ingang aan de voorzijde van het gebouw; San Francescolaan 1, 4876 CV Etten-Leur. Dit grenst aan het hospice. U volgt hiervoor op het buitenterrein de bordjes “Centraal Kantoor” en/of “Open dag hospice”.

Informatie

Binnen staan verschillende informatietafels om u zo breed mogelijk te informeren over onze mogelijkheden. Bijvoorbeeld over:

  • het hospice zelf
  • de aanvullende zorg die we in het hospice kunnen bieden
  • begeleiding in de laatste levensfase bij u thuis
  • wat vrijwilligers in het hospice betekenen
  • wat Vrienden hospice Marianahof mogelijk maken
  • een filmimpressie van het hospice
  • een lezing over palliatieve zorg

Ook zijn er verpleegkundigen, vrijwilligers en een arts aanwezig om u te woord te staan, zodat u altijd antwoord op uw vragen krijgt.

Rondleiding

Indien u dat wenst, kunt u tijdens uw bezoek deelnemen aan een rondleiding door het hospice.

Brochure

Nu al nieuwsgierig? Download dan alvast onze brochure