11 dec 2014 Terug naar nieuws

PlusBus bezorgt nieuwe vriendschappen

Eind januari 2014 werd de boodschappen PlusBus Etten-Leur in gebruik genomen. De PlusBus geeft 55+ers uit de gemeente Etten-Leur de gelegenheid tijdens betaalbare, gezellige en leuke uitstapjes anderen te ontmoeten om zo vereenzaming tegen te gaan. Bijna een jaar later, is er sprake van een wekelijks breed aanbod van bestemmingen en blijkt dat er zelfs nieuwe vriendschappen zijn ontstaan.

BIJNA 1!

Er is een vaste kring deelnemers ontstaan waarvan sommigen zelfs drie keer per week meegaan. Onder de deelnemers zijn ook wel eens mantelzorgers die dankzij deze uitstapjes even de intensieve zorg voor hun partner los kunnen laten. Steeds meer mensen uit alle wijken, ontdekken hoe gezellig een dagje uit met een klein gezelschap kan zijn. De bus reed naar verschillende provincies van ons land en stak ook een paar keer de Belgische grens over; van de Keukenhof, naar een tentoonstelling in Paleis het Loo, een boottochtje in de Biesbosch en de havens van Rotterdam, naar Scheveningen of gewoon een gezellige voorstelling van MaxMini in de Nieuwe Nobelaer, uit eten in een opleidingsrestaurant en een bezoek aan een reptielenmuseum, streekmusea en (boerderij)winkels. In de zomermaanden werd er enthousiast gebruik gemaakt van de aangeboden uitstapjes. Komende winter staan er eveneens veelbelovende uitstapjes op het programma.

PlusBus naar IJsfestijn op Raadhuisplein

Op woensdag 17, 24 en 31 december organiseert de PlusBus een uitstapje naar het IJsfestijn. Deelnemers kunnen van 09:00 tot 12:00 een bezoek brengen aan de tijdelijke ijsbaan op het Raadhuisplein, waar men vanuit de winterhuiskamer bij een kop koffie of chocomel kan genieten van de schaatsende kinderen op het tijdelijke ijs van de IJsbaan. Uiteraard kan er ook boodschappen worden gedaan op de weekmarkt naast de ijsbaan. Het uitstapje gaat door bij minimaal 3 deelnemers. Er is plaats voor 6 à 7 personen. Deelname kost € 3,-- p.p. excl. consumpties. Deelnemers worden opgehaald aan huis en weer thuisgebracht. Aanmelden kan via plusbus@avoord.nl of telefonisch op werkdagen van 09:00 tot 12:00 via 076-5325042. Verder is er voorafgaand aan de feestdagen al veel animo voor de ritten naar tuincentra en de speciale Kerststallenroute.

Vrijwillige organisatie

De vrijwillige chauffeurs en begeleiders ontpopten zich in de voorbije maanden tot ware reisleid(st)ers, inclusief eigen originele tips voor uitstapjes. Samen met de (vrijwillige) medewerkers die het telefonische contact, ritregistratie, planning van chauffeurs en invulling van het programma verzorgen, maken zij het mogelijk om zoveel verschillende uitstapjes te realiseren.

PlusBus steeds meer bekend

De mensen die met de boodschappen PlusBus op pad zijn geweest, hebben een bijdrage geleverd aan het vergroten van de naamsbekendheid van de boodschappen PlusBus Etten-Leur. Ook de sponsoren, ouderenorganisaties, wijkverenigingen, de gemeente en thuiszorgorganisaties droegen een positieve bijdrage. De bus is steeds meer een onderdeel van de lokale samenleving aan het worden.

Prettige feestdagen en een mooi 2015 vol met leuke ontmoetingen!

Het programma voor januari staat binnenkort op deze website (www.avoord.nl/plusbus). Hier vindt u ook meer informatie over de werkwijze van de boodschappen PlusBus.