Mail ons Bel ons

Kennis- en Informatiecentrum
Palliatieve Zorg

Het Kennis- en Informatiecentrum Palliatieve Zorg is de regionale ontmoetingsplek voor zorgverleners, cliënten en hun naasten die vragen hebben over zorg in de laatste levensfase.
 

Kennis laten maken met palliatieve zorg

Het kenniscentrum ondersteunt mensen door hen in een vroeg stadium kennis te laten maken met palliatieve zorg. Als je van tevoren weet waar je mee te maken kunt krijgen, kan dat ongerustheid wegnemen en kan de kwaliteit van leven in deze fase toenemen. Ook na een overlijden kan men in het centrum terecht voor informatie, steun en advies. De vrijwilligers en professionals van het kenniscentrum, ook werkzaam bij hospice Marianahof, beschikken over uitgebreide expertise op het gebied van palliatieve zorg.

San Francescolaan 1
4876 CV Etten-Leur
Wat vind jij belangrijk?
076 - 532 50 00

Palliatieve zorg

Palliatieve zorg is een vorm van zorgverlening gericht op mensen met een ongeneeslijke ziekte, maar ook ter ondersteuning van hun naasten. Het doel is het bieden van een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven. Het gaat niet alleen om het verlichten van de lichamelijke klachten, er wordt ook aandacht besteed aan de psychische, sociale en spirituele vragen die zich bij hen en hun naasten voor kunnen doen. Avoord biedt palliatieve zorg zowel thuis als in het highcare hospice Marianahof.

Inloopdagen en themabijeenkomsten

Het Kennis- en Informatiecentrum Palliatieve Zorg organiseert regelmatig inloopdagen. Men kan dan kennis maken met hospice Marianahof, vrijwilligers en professionals spreken, ondersteunend foldermateriaal en praktische tips verkrijgen en in contact komen met lotgenoten.

Ook worden themabijeenkomsten georganiseerd over relevante onderwerpen binnen de palliatieve zorg. U bent van harte welkom bij één van onze themabijeenkomsten vanaf 19.00 uur. Tijdens deze bijeenkomst doet u nieuwe kennis op, kunt u eigen ervaringen uitwisselen of vindt u een luisterend oor. Deelname is gratis.

Locatie

U vindt het Kennis- en Informatiecentrum Palliatieve Zorg op de begane grond van het Centraal Kantoor. In dit gebouw is ook het hospice gevestigd. Buiten volgt u op het terrein de borden 'Centraal Kantoor' en binnen volgt u de borden van het kenniscentrum. 

Benieuwd naar deze locatie?

Heeft u een vraag of een opmerking? Wij helpen u graag verder!
Neem vrijblijvend contact met ons op.