Franciscushof

Naast 't Withof, in de kloostertuin, aan de rand van Etten-Leur

 

Een eenvoudige keuze

Speelt u met het idee om te verhuizen? Met het oog op de toekomst omdat u een dagje ouder wordt? Of omdat u iemand anders hierbij wilt helpen? Avoord maakt die afweging een stuk makkelijker.

Locatie

Franciscushof in Etten-Leur, is één van de zes locaties van Avoord. Hier wonen is in de buurt zijn van het centrum van Etten-Leur, winkels, cafés, postkantoor, bank, openbaar vervoer, sportfaciliteiten, verenigingen en de groene omgeving. En dat alles op loopafstand. Franciscushof straalt rust uit, dit vindt zijn oorsprong in de Zusters Franciscanessen van Etten, die deze "hof" hebben gebouwd en nog gedeeltelijk bewonen. In Franciscushof kunt u kiezen gezamenlijk te eten of in alle rust op uw eigen kamer. Indien u hulp nodig heeft bij uw dagelijkse bezigheden zijn er professionele medewerkers die dit voor u kunnen regelen. Tevens worden activiteiten georganiseerd zoals bijvoorbeeld een wandelclub, ouderengym en muziek.

Kloostergaard

Een goede buur van Franciscushof is Kloostergaard. Ook hier zijn de bewoners van Franciscushof van harte welkom in 't warm hart. Om een hapje te eten bijvoorbeeld. Of om mee te doen met één van de vele activiteiten. Zo is het makkelijk om even onder de mensen te zijn en anderen te ontmoeten.

Thuis in Franciscushof

De locatie bestaat uit twee delen: Franciscushof en San Francesco. Franciscushof heeft op de eerste verdieping 20 kamers van 25 m2. Allen voorzien van eigen douche en toilet. In 2014 werd een deel hiervan worden gerenoveerd tot 2 kleinschalige, beschermde woonvormen waar 20 mensen met bijvoorbeeld geheugenbeperkingen kunnen samenwonen. Samen delen zij een ruim balkon waar het heerlijk buiten vertoeven zal zijn. Het geeft een prachtig uitzicht op de rustieke, monumentale tuin die rondom Franciscushof ligt. Op de begane grond heeft Franciscushof 24 studio's van 25 m2, voorzien van eigen badkamer, geschikt voor ouderen met lichamelijke beperkingen. Op de begane grond zijn er verder gezellige groepsruimten te vinden waar men elkaar kan ontmoeten. In San Francesco wonen uitsluitend de Zusters Franciscanessen van Etten. Vanwege de samenwerking met de Zusters is er in Franciscushof ruime aandacht voor zingeving en spiritualiteit, uiteraard geheel vrijblijvend.

Faciliteiten

Kunnen we u helpen?

Neem contact met ons op!

Foto's en video

Bent u benieuwd naar deze locatie? Neem een kijkje op Franciscushof:

 

 

 

 

 

Naar boven