Mail ons Bel ons

Coronavirus

Op deze pagina volgt u het laatste nieuws over de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus en Avoord. Dit wordt steeds geactualiseerd. Voor algemene informatie verwijzen wij u naar de website van het RIVM.

Vragen?  Stuur dan een mail naar coronavirus@avoord.nl. We zorgen ervoor dat u zo spoedig mogelijk een antwoord krijgt. 

Alleen samen houden we corona onder controle.

 

COVID-19 risicogebieden

De overheid hanteert een kleurcodesysteem om aan te geven in hoeverre een regio of land met het oog op COVID-19 veilig is om te bezoeken. Geel betekent dat vakantiereizen mogelijk zijn maar er blijven risico’s. Oranje houdt in dat vakantiereizen worden afgeraden. Deze gebieden hebben een verhoogde corona risico-index.

Op www.Nederlandwereldwijd.nl vindt u de actuele informatie over de risicogebieden. Op basis hiervan hanteert Avoord vanaf heden onderstaande regels:
 

 1. Woont u in een oranje gebied of heeft u veelvuldig contact met mensen die wonen/werken in een oranje gebied, dan gelden onderstaande randvoorwaarden wanneer u uw naaste bezoekt (mits u klachtenvrij bent) in een locatie van Avoord:
 • Het dragen van een mondkapje is verplicht
 • Uw bezoek duurt maximaal 1,5 uur
 • U eet en drinkt niet tijdens uw bezoek
 • U neemt vanaf de hoofdingang de kortste route naar de woning van uw naaste en u bezoekt geen gezamenlijke ruimten. Dit geldt ook wanneer u weer vertrekt
 • U maakt geen gebruik van het bezoekerstoilet of het toilet van uw naaste
 • U heeft geen contact met anderen en/of zorgmedewerkers
 • Bezoek buiten is ook mogelijk maar bovenstaande geldt ook wanneer u uw naaste buiten ziet
 1. Bent u op vakantie geweest in een oranje gebied of bent u kort op bezoek geweest in een oranje gebied, bijvoorbeeld familiebezoek, dagbezoek aan een stad/gebied en/of één overnachting? Het kabinet en RIVM doen in dit geval het dringende beroep om twee weken in thuisquarantaine te gaan. Avoord sluit zich hierbij aan. Voor noodzakelijke mantelzorg maken we een uitzondering (mits u geen klachten heeft). Dit gebeurt in overleg met de manager. U kunt hiervoor een mail sturen naar coronavirus@avoord.nl. Als u tijdens deze periode als noodzakelijk mantelzorger uw naaste bezoekt, dan verzoeken wij u dringend om genoemde randvoorwaarden onder punt 1 in acht te nemen.

Waar geldt het mondkapjesbeleid?

Is punt 1 op u van toepassing of bent u een noodzakelijk mantelzorger die op vakantie/bezoek is geweest in een oranje gebied (zie punt 2)? Dan vragen wij u om een mondkapje te dragen. Dit mondkapjesbeleid is van toepassing op alle ruimten in alle Avoord-locaties: alle algemene ruimten, ’t warm hart, bij een bezoek aan een woongroep of een bezoek aan uw naaste in een zorg- of huurappartement.

Wij vragen u om dit stoffen mondkapje zelf mee te nemen. Dit mondkapje moet op minstens 60 graden gewassen zijn. Wij adviseren de stoffen mondkapjes na gebruik in een apart tasje te doen. Zo komt het mondkapje niet in contact komt met uw andere spullen en daarmee voorkomt u mogelijke verspreiding van het coronavirus.

Klachten

Heeft u een of meer van onderstaande klachten, dan verzoeken wij u dringend om thuis te blijven en uw naaste niet te bezoeken totdat u 48 uur klachtenvrij bent:

 • (neus)verkoudheid
 • keelpijn
 • benauwdheid
 • koorts (38 graden of meer), grieperig gevoel

Herkent u deze klachten? De overheid en het RIVM doen aan iedereen de dringende oproep om dan zo snel mogelijk een afspraak te maken voor een coronatest. Dit kan via gratis landelijk nummer 0800-1202. Avoord sluit zich volledig aan bij dit advies.

Ons dringend advies:

 • maximaal twee bezoekers tegelijk per bewoner van een woongroep en maximaal drie bezoekers tegelijk bij een bezoek aan een appartement.

Daarnaast gelden de volgende maatregelen:

 • bezoekers komen bij klachten zoals (neus)verkoudheid, keelpijn, koorts (meer dan 38 graden) en/of een grieperig gevoel niet op bezoek bij onze bewoners totdat men 48 uur klachtenvrij is;
 • bezoekers houden 1,5 meter afstand van elkaar en van anderen, zowel in het appartement/kamer als elders in het gebouw en buiten;
 • mochten bezoekers moeten hoesten of niezen, dan doen zij dit in de binnenkant van de elleboog. De ogen, neus en mond worden zo min mogelijk aangeraakt. Bij het snuiten van de neus gebruiken bezoekers papieren zakdoekjes die na gebruik direct in een vuilnisbak worden gegooid. Daarna worden de handen grondig gewassen;
 • bezoekers desinfecteren de handen zowel bij het betreden als het verlaten van de locatie.  Bij de hoofdingang staan desinfectiemiddelen;
 • vermijd drukte.                                                 

Aanvullende maatregelen bij een bezoek aan een woongroep:

 • bij de ingang van de woongroep nemen we de temperatuur van de bezoeker op en stellen we een aantal vragen om na te gaan of de bezoeker gezond is;
 • als u op bezoek komt bij locatie Contrefort, dan kunt u aanbellen bij de hoofdingang van Contrefort. Vervolgens kunt u even in de sluis wachten, dan doet een medewerker voor u de deur open;
 • bezoek vindt zoveel mogelijk plaats op de eigen kamer van de bewoner.

Wanneer de bezoeker niet aan deze voorwaarden kan of wil voldoen, dan kunnen we hem/haar helaas niet toelaten tot de woongroep.

Wij verzoeken alle bezoekers en bewoners zich strikt aan deze maatregelen te houden. Deze regeling kan alleen plaatsvinden als het coronavirus onder controle blijft.

Andere activiteiten

 • ’t warm contact: met het ingaan van deze regeling kan er geen gebruik meer worden gemaakt van de tenten van ’t warm contact;
 • ’t warm hart: ’t warm hart gaat voorlopig nog niet verder open. Bewoners (eventueel samen met hun bezoekers) kunnen wel gebruik maken van een koffiemoment (10.00 – 11.30 uur) en een borrelmoment (14.00 – 16.00 uur). Als u hier gebruik van wilt maken dan moet u wel van tevoren een tafeltje reserveren. Meer informatie: www.twarmhart.nl/reserveren. Heeft u vragen over reserveren bij ’t warm hart, stuur dan een mail naar coronavirus@avoord.nl. Of neem telefonisch contact op met de Avoord Infobalie, bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur op nummer 076-532 5000;
 • de levensmiddelenwinkeltjes van ’t warm hart in de locaties blijven vooralsnog gesloten;
 • ontmoetingen met anderen om bijvoorbeeld te biljarten kunnen plaatsvinden met inachtneming van 1,5 meter afstand;
 • groepsactiviteiten zoals bingo die georganiseerd worden door de bedrijfsleiders van ’t warm hart, vinden plaats in kleinere groepen. Op deze manier kunnen we de 1,5 meter afstand waarborgen. Bewoners worden hierover verder geïnformeerd wanneer er weer een groepsactiviteit plaatsvindt.

Voor wie geldt deze regeling?
Deze regeling is voor alle bewoners van de Avoord-locaties Kloostergaard, Franciscushof, Contrefort, Het Anbarg, Rijserf en De Willaert. Een uitzondering hierop zijn bewoners die positief getest zijn op het coronavirus of symptomen van het virus hebben en getest worden. Bij een positief geteste bewoner wordt de regeling voor (een gedeelte van) de afdeling/etage waar deze bewoner woont, aangepast. Dit kan gevolgen hebben voor meerdere bewoners en hun bezoekers. Wanneer dit het geval is, worden zij hierover geïnformeerd.

Vragen?
U kunt op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur contact opnemen via mail: coronavirus@avoord.nl. Ook vindt u op deze website actuele informatie over het coronavirus en preventie bij Avoord.

Blijf op de hoogte

Raadpleeg regelmatig de actuele informatie van het RIVM via www.rivm.nl/coronavirus. Ook Avoord blijft de richtlijnen van het RIVM nauwlettend in de gaten houden. Bij grote veranderingen zullen we hierover communiceren.