Mail ons Bel ons

Coronavirus

Op deze pagina volgt u het laatste nieuws over de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus en Avoord. Dit wordt steeds geactualiseerd. Voor algemene informatie verwijzen wij u naar de website van het RIVM.

U kunt op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur contact opnemen met ons coronavirus informatienummer: 076-532 60 60. Of stuur een mail naar coronavirus@avoord.nl

Nieuwsberichten

 • Update 9 juli 2020: woongroepen Contrefort weer open voor bezoek. Lees meer...
 • Update 29 juni 2020: drie cliënten negatief getest op het coronavirus. Lees meer...
 • Update 25 juni 2020: reactie Avoord op persconferentie van 24 juni. Lees meer...
 • Eerdere updates zijn hier te raadplegen.

 

Avoord-locaties vanaf 1 juli 2020 weer open!

Goed nieuws! Naar aanleiding van de persconferentie van woensdag 24 juni jl. gaan de Avoord-locaties Kloostergaard, Franciscushof, Contrefort, Het Anbarg, Rijserf en De Willaert per woensdag 1 juli 2020 weer open. Deze versoepeling is tot stand gekomen in overleg met de Ondernemingsraad (OR) en Centrale Cliëntenraad (CCR).

Avoord is blij dat bewoners en naasten elkaar weer kunnen ontmoeten op de momenten wanneer zij dat wensen. We gunnen het iedereen van harte. Het is wel belangrijk dat de bijbehorende adviezen en richtlijnen door iedereen worden opgevolgd zodat we de openstelling van de locaties ook in stand kunnen houden. Alleen samen houden we corona onder controle.

Deze versoepeling betekent:

 • geen vaste bezoekers meer;
 • iedereen is welkom. Ons dringend advies: maximaal twee bezoekers tegelijk per bewoner van een woongroep en maximaal drie bezoekers tegelijk bij een bezoek aan een appartement.

Reserveren voor het bezoek is niet meer nodig per 1 juli 2020. Bewoners mogen zo vaak en zo lang als gewenst naar buiten en mogen op bezoek bij anderen. We adviseren bewoners (en naasten) wel om drukte te vermijden, 1,5 meter afstand te bewaren van anderen en een mondkapje te dragen tijdens het vervoer in de auto (volgens de richtlijnen van het RIVM).

Bovenstaande is alleen mogelijk als iedereen zich houdt aan de volgende maatregelen:

 • bezoekers komen bij klachten zoals (neus)verkoudheid, keelpijn, koorts (meer dan 38 graden) en/of een grieperig gevoel niet op bezoek bij onze bewoners totdat men 48 uur klachtenvrij is;
 • bezoekers houden 1,5 meter afstand van elkaar en van anderen, zowel in het appartement/kamer als elders in het gebouw en buiten;
 • mochten bezoekers moeten hoesten of niezen, dan doen zij dit in de binnenkant van de elleboog. De ogen, neus en mond worden zo min mogelijk aangeraakt. Bij het snuiten van de neus gebruiken bezoekers papieren zakdoekjes die na gebruik direct in een vuilnisbak worden gegooid. Daarna worden de handen grondig gewassen;
 • bezoekers desinfecteren de handen zowel bij het betreden als het verlaten van de locatie. Bij de hoofdingang staan desinfectiemiddelen.                                                        

Aanvullende maatregelen bij een bezoek aan een woongroep:

 • bij de ingang van de woongroep nemen we de temperatuur van de bezoeker op en stellen we een aantal vragen om na te gaan of de bezoeker gezond is;
 • als u op bezoek komt bij locatie Contrefort, dan kunt u aanbellen bij de hoofdingang van Contrefort. Vervolgens kunt u even in de sluis wachten, dan doet een medewerker voor u de deur open;
 • bezoek vindt zoveel mogelijk plaats op de eigen kamer van de bewoner.

Wanneer de bezoeker niet aan deze voorwaarden kan of wil voldoen, dan kunnen we hem/haar helaas niet toelaten tot de woongroep.

Wij verzoeken alle bezoekers en bewoners zich strikt aan deze maatregelen te houden. Deze regeling kan alleen plaatsvinden als het coronavirus onder controle blijft.

Andere activiteiten

 • ’t warm contact: met het ingaan van deze regeling kan er geen gebruik meer worden gemaakt van de tenten van ’t warm contact;
 • ’t warm hart: ’t warm hart gaat voorlopig nog niet verder open. Bewoners (eventueel samen met hun bezoekers) kunnen wel gebruik maken van een koffiemoment (10.00 – 11.30 uur) en een borrelmoment (14.00 – 16.00 uur). Als u hier gebruik van wilt maken dan moet u wel van tevoren een tafeltje reserveren. Meer informatie: www.twarmhart.nl/reserveren. Heeft u vragen over reserveren bij ’t warm hart, stuur dan een mail naar coronavirus@avoord.nl. Of neem telefonisch contact op met de Avoord Infobalie, bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur op nummer 076-532 5000;
 • de levensmiddelenwinkeltjes van ’t warm hart in de locaties blijven vooralsnog gesloten;
 • ontmoetingen met anderen om bijvoorbeeld te biljarten kunnen plaatsvinden met inachtneming van 1,5 meter afstand;
 • groepsactiviteiten zoals bingo die georganiseerd worden door de bedrijfsleiders van ’t warm hart, vinden plaats in kleinere groepen. Op deze manier kunnen we de 1,5 meter afstand waarborgen. Bewoners worden hierover verder geïnformeerd wanneer er weer een groepsactiviteit plaatsvindt.

Voor wie geldt deze regeling?
Deze regeling is voor alle bewoners van de Avoord-locaties Kloostergaard, Franciscushof, Contrefort, Het Anbarg, Rijserf en De Willaert. Een uitzondering hierop zijn bewoners die positief getest zijn op het coronavirus of symptomen van het virus hebben en getest worden. Bij een positief geteste bewoner wordt de regeling voor (een gedeelte van) de afdeling/etage waar deze bewoner woont, aangepast. Dit kan gevolgen hebben voor meerdere bewoners en hun bezoekers. Wanneer dit het geval is, worden zij hierover geïnformeerd.

Vragen?
U kunt op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur contact opnemen via mail: coronavirus@avoord.nl. Ook vindt u op deze website actuele informatie over het coronavirus en preventie bij Avoord.

Blijf op de hoogte

Raadpleeg regelmatig de actuele informatie van het RIVM via www.rivm.nl/coronavirus. Ook Avoord blijft de richtlijnen van het RIVM nauwlettend in de gaten houden. Bij grote veranderingen zullen we hierover communiceren.