Mail ons Bel ons

Wens uit de wensboom: een bezoek aan de forelvisserij

Vorig jaar stond de wensboom* in Het Anbarg. Eén van de wensen die daar werd opgehangen was afkomstig van een bewoner van de woongroepen. "Ik wil graag naar Terheijden, naar forelvisserij Port a P'eche. Hier kwam ik vroeger vaak, maar dat zal niet meer lukken". Wij besloten om ons best te doen om de wens te realiseren. De forelkwekerij is maar enkele maanden per jaar open, daarom duurde het even voor deze wens in vervulling kon gaan.

In de ochtend van 3 mei was het dan zover. Meneer is samen met zijn dochter, schoonzoon, kleindochter en contactverzorgende opgehaald door de In- en Uitstapbus van Avoord. Er werden hengels gehuurd, aas gekocht en vervolgens gevist. En natuurlijk werd er forel gevangen! ’t warm hart heeft er daarna voor gezorgd dat de forel heerlijk werd bereid voor meneer. Het was dus dubbel genieten. Ondanks dat het een vermoeiende dag was heeft meneer er echt van genoten.
 

Heerlijke dag

Dit werd ook bevestigd door de familie van meneer. Daar ontvingen wij een prachtig bericht van waar wij weer van kunnen genieten: “Het was een heerlijke dag, onze (o)pa heeft zichtbaar genoten. Alleen al de rit erheen deed hem veel. Hij herinnerde zich op vele punten wegen die hij zelf ook jaren heeft gereden. De eigenaren van de visserij en de plek zelf kon hij zich nog goed herinneren en noemde meermaals dat er zich filmpjes afspeelden in zijn hoofd. We hebben veel gelachen en genoten van hoe hij aan het genieten was! Ook heel erg fijn en leuk dat contactverzorgende erbij was. Heel leuk om elkaar op deze manier te ontmoeten. Mooi ook om de band tussen mijn vader en hem te zien. Een meer dan geslaagde dag! Morgen nogmaals genieten met elkaar. Dankjewel!”

Anny Bastiaansen
Medewerker dagbesteding Het Anbarg

*De wensboom is een initiatief van Vrienden van Avoord. Voor alle bewoners en cliënten van Avoord die een wens hebben - groot of klein - is er de Wensboom. Hier kunnen alle cliënten van Avoord hun wensen in hangen. Elk jaar gaan er mooie wensen uit de wensboom in vervulling, zoals dit bezoek aan de forelvisserij.