Mail ons Bel ons

Vrijwilligersfeest; een terugblik

Op woensdag 22 mei en vrijdag 24 mei hebben zo’n 300 vrijwilligers genoten van een vrijwilligersfeest dat speciaal voor hen jaarlijks wordt georganiseerd. Dit jaar waren ze te gast bij de Menmoerhoeve voor een “boergondische” uitdaging.

De uitdaging zat hem in vier zaken: accepteren, luisteren, delen en samen werken. Aspecten die ook terugkomen in het vrijwilligerswerk bij Avoord.
 

Ontvangst met bloem

Bij binnenkomst werden de vrijwilligers ontvangen met een bloem. Er waren vier kleuren bloemen en de kleur van de bloem bepaalde in welke groep men uiteindelijk de middag door zou brengen. Met andere woorden, de vrijwilligers werden lekker gemengd. Tijdens het inleidend praatje van "de Baron van Breda" en "de bosfee" werden de vrijwilligers meegenomen in wat men kon verwachten van de middag.
 

Diverse leuke activiteiten

Er waren er 4 activiteiten waaraan men deel kon nemen; een speurtocht, oud-hollandse spellen, luisteren naar een spannend verhaal waar later op de middag vragen over werden gesteld en gezellig kletsen op het terras. Tegen de klok van 18.00 werden door de boer van de Menmoerhoeve en door de verhalenverteller de prijzen uitgedeeld die men kon winnen bij de speurtocht en het luisteren. Na een actieve middag had iedereen uiteraard trek gekregen en kon er vanaf 18.30 uur genoten worden van een warm en koud buffet wat gemaakt was met de producten van de Menmoerhoeve. 

De leuke reacties die we gedurende de dag en ook daarna hebben mogen ontvangen van onze vrijwilligers vertellen ons dat deze editie van het vrijwilligersfeest erg geslaagd is. 
 

-Vrijwilligerscoördinatoren-