Mail ons Bel ons

Sabrina's blog

Hallo! Ik ben Sabrina, 28 jaar en werk binnen Avoord als verzorgende IG op de zorgappartementen van Het Anbarg. Vroeger wilde ik graag in de sport werken, maar door omstandigheden was dit helaas niet mogelijk. Als ik richting de sport was gegaan, zou mijn doelgroep ouderen zijn geworden. Daarom besloot ik de ouderenzorg in te gaan, ook omdat ik zelf iemand ben die graag wil zorgen voor anderen. Mijn moeder werkt tevens binnen de geestelijke gezondheidszorg. Vroeger ging ik met veel plezier mee naar haar werk; toen was het gevoel er al om te zorgen voor anderen. Vooral het gevoel anderen te kunnen/mogen helpen, daar waar nodig is.

Door een vacature voor het BOL/BBL traject ben ik bij Avoord terecht gekomen. Avoord was voor mij een logische keuze, omdat het ook nog eens erg dicht bij huis was! Binnen Avoord heb ik een opleiding gevolgd, waarbij ik op 3 verschillende afdelingen heb gewerkt en 1 keer ben gewisseld van locatie. De eerste afdeling was binnen Het Anbarg op een somatische woongroep met onder andere mensen met een lichamelijke beperking. De tweede afdeling bestond uit de zorgappartementen op Het Anbarg, waar ik veel verschillende situaties tegen ben gekomen. Ik merkte al snel dat de diversiteit en afwisseling die de zorgappartementen mij boden erg bij me paste. Daarna ben ik nog gewisseld van locatie en kwam ik terecht bij het Mariahof, wat nu het hospice (Marianahof) is. Het Mariahof was destijds een gesloten psychogeriatrische afdeling, waar mensen woonden met een vorm van dementie.

Continue diversiteit en afwisseling

Na het behalen van het diploma als verzorgende IG, heb ik gesolliciteerd bij de zorgappartementen van Het Anbarg. Dat was voor mij namelijk de beste keuze; veel diversiteit, zelfstandigheid maar toch een eenheid met je team. De keuze om door te leren heb ik overwogen maar niet gedaan. Achteraf gezien was dit misschien niet de beste keuze, omdat er van alles binnen de opleidingen verandert en je er helemaal uit bent, ondanks je werkervaring. Maar voor nu wil ik ook geen verpleegkundige meer worden. Ik richt me liever op onbegrepen gedrag en/of psychiatrische problematiek binnen de somatische doelgroep.

Avoord is een organisatie met meerdere locaties en iedere locatie is anders. Persoonlijk heeft mijn voorkeur locatie Het Anbarg. Het enige wat ik daar soms mis is de receptie. Verder voel ik me hier helemaal op mijn plek. Bij iedere locatie krijg je mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen door diverse opleidingen die worden aangeboden, maar je zal zelf de eerste stap moeten zetten.

Ik kan het zeker aanraden om in de ouderenzorg te gaan werken, maar het is en blijft je eigen keuze. Wil je zelf ervaren hoe mooi de ouderenzorg is? Kom dan eens een kijkje nemen bij Avoord!