Mail ons Bel ons

Natasja's blog

Laat ik beginnen met mezelf voor te stellen. Ik ben Natasja Mensen-Geul. Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 kinderen; een jongen van 10 en een meisje van 8. Met ons gezinnetje wonen wij sinds mei 2018 in het heerlijke Sprundel. Ik vertel je in deze blog graag hoe ik in de ouderenzorg terecht ben gekomen en hoe ik hier mijn hart en ziel in kwijt kan.

Vijf jaar geleden verloor ik mijn baan in de kinderopvang door economische redenen. Op zo’n moment ga je evalueren wat je verder zou willen en kunnen doen. Ik ging op zoek naar een nieuwe uitdaging; een baan waar ik mijn ziel en zaligheid in kwijt kon. Dat ik met mensen wilde blijven werken was voor mij heel snel duidelijk, dat zou ik voor geen goud op willen geven. Via een tip hoorde ik over Avoord. Zij zochten op dat moment SPW-ers die omgeschoold wilden worden tot Verzorgende IG. Ik pakte deze kans met beide handen aan en startte het leertraject. Ondanks dat het een pittige tijd was met, toentertijd, 2 jonge kinderen, heb ik er tot de dag van vandaag geen spijt van.

Op mei 2013 ben ik gestart op het Franciscushof in Etten-Leur bij de Zusters. Na een half jaar ben ik overgeplaatst naar Contrefort te Etten-Leur op de zorgappartementen. Daar mocht ik mee proeven van de thuiszorg. Na anderhalf jaar studeren wilde ik daarin verder. Nu ga ik mijn 4de jaar in bij Avoord AanHuis Kloostergaard. Het is een fijn team dat voor elkaar klaar staat en waar je je gehoord voelt.

Avoord geeft de mogelijkheden om te blijven leren

Het werken met ouderen is fantastisch. Achter elke deur schuilt namelijk een eigen verhaal.  Hoe mooi is het wanneer je niet meer in staat bent geheel zelfstandig te kunnen functioneren, dat er een zuster is (zoals vele bewoners ons noemen) die je meehelpt bij het opstarten van de dag of ervoor zorgt dat de nacht kan beginnen. Van het helpen bij het wassen en aankleden tot het aanreiken van medicatie; het is teveel om op te noemen hoe groot de diversiteit is. Het luisterend oor ook zeker niet te vergeten. Vooral bij Avoord hechten we hier veel waarde aan en je merkt dat de bewoners dit fijn vinden.

Binnen mijn team ben ik aandachtsvelder medicatieveiligheid. Dit houdt in dat ik het aanspreekpunt ben voor ons team. Een grote verantwoordelijkheid die ik graag op me neem. Twee tot drie keer per jaar zijn er bijeenkomsten met alle aandachtsvelders van Avoord. Dan bespreken we hoe we ervoor staan en wat er nog verbeterd kan worden in de zorg die wij bieden. Hiervoor vragen we ons team voor input, want samen bereiken we het beste resultaat. Deze bijeenkomsten zijn ook het perfecte moment om te blijven leren, want iedere collega gaat anders met zijn/haar werk om.

Avoord heeft mij helemaal omgeschoold van de kinderopvang naar een verantwoordelijke in de ouderenzorg. Ook nu is er nog veel ruimte om mezelf te blijven ontwikkelen. Via e-learning is het mogelijk je bevoegd en bekwaam te houden. Met regelmaat worden er extra scholingen gegeven die van belang zijn. Hierbij kan je denken aan palliatieve zorg, huiselijk geweld bij ouderen en medicatie. Door deze veelzijdigheid is het fijn om bij Avoord te werken.

Ik kan je nog veel meer vertellen, maar om echt te weten hoe mooi werken in de ouderenzorg is moet je het zelf ervaren. Ik nodig je daarom graag uit om eens een ochtend mee te lopen zodat ik het je kan laten voelen. Ga jij net als ik de uitdaging aan?