Mail ons Bel ons

Linsey's blog

Hallo! Mijn naam is Linsey van Overveld. Sinds 10 jaar ben ik werkzaam binnen Avoord als woonbegeleider. Ik werk op de PG-afdeling in Het Anbarg te Etten-Leur. Ruim 13 jaar geleden begon ik met de opleiding ‘woonbegeleiding’, met als doel iets te kunnen betekenen voor de medemens in de breedste zin van het woord. 

Via een stage kwam ik bij Avoord terecht waar ik kennis maakte met de doelgroep ‘ouderen met dementie’. Na mijn opleiding solliciteerde ik bij Het Anbarg en werd aangenomen, waarna ik ging werken bij de woongroepen. Wat mij zo aantrekt aan Avoord is de visie waarmee er gewerkt wordt: “Wat vindt ú belangrijk?”. Ieder mens moet zijn eigen identiteit en zelfrespect kunnen behouden en wat is er dan mooier om daar je steentje aan bij te kunnen dragen?

Alles behalve saai

Wat ik vaak in mijn omgeving hoor is dat men denkt dat werken in de ouderenzorg ‘saai’ is en dat het enkel verzorgende en verplegende taken kent. Het is veel meer dan dat: je bent als zorgverlener veel meer. De warme band die je met de bewoners opbouwt, de herkenning en erkenning die je krijgt en de dagelijkse zaken die je samen deelt met de bewoners maakt het werk erg bijzonder. Ik heb geleerd creatief te denken en op deze manier ieder individu te kunnen bieden wat hij/zij nodig heeft. Dit doe ik natuurlijk niet alleen, maar met een geweldig team! Onze goede samenwerking en onze open houding naar elkaar, maken dat wij positiviteit uitstralen richting onze bewoners. 

Buiten dat dit werk erg bijzonder is, heb je aan Avoord een goede werkgever. Ik heb in de 10 jaar die ik er werk meerdere certificaten en diploma’s mogen behalen. Momenteel ben ik bezig met de opleiding ‘Social Work’ om nog meer te kunnen bieden dan ik nu doe. Hierin krijg ik ook begeleiding vanuit Avoord. Alles is bespreekbaar en er worden tal van kansen aangeboden om jezelf te blijven ontwikkelen.

Twijfel je of de ouderenzorg iets voor je is? Bij Avoord gaan ze graag met je in gesprek om te kijken of het bij jou past. Neem daarom snel contact op!