Mail ons Bel ons

Iefke's blog

Hallo allemaal! Ik ben Iefke Kleemans en ik kom uit Etten-Leur. Ik werk nu al een tijdje bij Avoord. Ik ben hier na mijn opleiding begonnen als verpleegkundige niveau 5. Op dit moment was de functie van wijkverpleegkundige minder helder geschetst dan nu. Sinds januari 2015 ben ik officieel begonnen als wijkverpleegkundige van mijn eigen wijk: Etten-Leur Centrum Oost en het Hooghuis. Hier ligt toch echt mijn zorghart!

Ik ben tijdens mijn opleiding HBO-V begonnen op de woongroepen PG en somatiek. Hier ben ik eerst helemaal opgegaan in het assisteren van de zorgmedewerkers en schoonhouden van de afdeling. Ik had namelijk nog geen diploma. Langzaam begon ik steeds meer de zorg op te zoeken, omdat mijn opleiding dit toeliet. Zo ben ik aan de slag gegaan als helpende, hierna verzorgende en tot slot verzorgende IG. Ik merkte al snel dat de ouderenzorg echt mijn ding was. Toch vond ik het idee van thuiszorg, dus bij de mensen thuis komen en zorg verlenen, nog mooier klinken. Daarom heb ik aan het eind van mijn opleiding aangeklopt bij de thuiszorg van Avoord. Dit pakte allemaal goed voor me uit, want zoals ik al aangaf doe ik nu echt iets waar ik blij van word.

Een werkgever die met me meedenkt

Werken in de ouderenzorg vind ik op zichzelf sowieso al een bijzonder beroep. Je kan echt het verschil maken voor de cliënten en hen net dat extra beetje laten genieten van het leven. De thuiszorg past hierin nog beter bij mijn idealen. Waar ik nu dagelijks mee bezig ben is de vraag: Hoe kan deze cliënt op een verantwoorde manier zo lang mogelijk thuis blijven wonen? Met hierin kijkend naar de zelfredzaamheid van een cliënt en de mate hoe de cliënt de kwaliteit van het leven ervaart. Waar word je nu nog echt gelukkig van? Dit is iets wat ik vaak met mijn cliënten bespreek.

Avoord is voor mij een werkgever die met me mee denkt en mij het beste in mezelf naar boven laat halen. Avoord heeft mij geholpen om echt mijn plekje te vinden binnen de ouderenzorg. Ook bespreek ik regelmatig met mijn manager wat wij nodig hebben om ons werk goed te blijven doen. Hier is ruimte voor. Te denken is bijvoorbeeld aan een cursus palliatieve zorg enzovoorts. Dit geeft mij de mogelijkheid om te investeren in mijzelf als zorgverlener.

Avoord sluit mooi aan bij de interventies die ik vaak in zet bij mijn cliënten. Wanneer ik samen met mijn cliënt heb gekozen om een vrijwilliger uit te nodigen, bel ik onze vrijwilligerscoördinator en kan ik dit binnen Avoord inzetten. Ook wanneer dementie gediagnosticeerd is, kan ik binnen Avoord een casemanager dementie benaderen die passende ondersteuning kan bieden. Avoord is een compacte organisatie met genoeg disciplines waardoor de lijntjes vaak heel kort zijn. Ook kan een client vanuit de thuiszorg, wanneer thuis wonen toch niet meer verantwoord is, het traject binnen Avoord voortzetten. Zo hebben we de zorgappartementen; woongroepen; tijdelijk verblijf en eventueel het hospice.

Avoord biedt het totaalpakket; niet alleen voor de bewoners maar ook voor de werknemers. Kom eens langs en ervaar het zelf! Neem snel contact op!