Mail ons Bel ons

“Elke cliënt heeft een ander doel en daar werken we samen naar toe”

Efide is inmiddels al een paar maanden aan slag als Verzorgende IG op de afdeling Tijdelijk Verblijf (Anbarg). Tijdens het laatste jaar van haar opleiding liep ze stage bij Avoord. De stage was zo goed bevallen, dat ze graag wilde blijven.  
 

“Het leuke van werken op Tijdelijk Verblijf is de afwisseling. We starten om 7:00 uur op met drie andere collega’s. Om 8:00 beginnen de gastvrouwen en die zijn aanwezig in de huiskamer en helpen bij het ontbijt. Zo kan ik me bezig houden met de zorg van de cliënten. Elke dag is anders. 
 

Cliënten begeleiden

Soms komt het voor dat we meerdere nieuwe opnames hebben in één week. Elke cliënt heeft een ander doel en daar werken we samen naar toe. Het is mooi om te zien dat ik cliënten kan begeleiden bij hun herstel en ze uiteindelijk weer terug naar huis mogen”. 
 

Levendige afdeling

Op deze afdeling verblijven mensen kortdurend om te herstellen van een ziekenhuisopname, ter observatie of screening, of ter overbrugging naar een woongroep. De cliëntengroepen op Tijdelijk Verblijf zijn zeer divers waardoor het een levendige afdeling is.
 

Therapeutisch leefklimaat.

“Binnen Tijdelijk Verblijf hebben we een therapeutisch leefklimaat. Cliënten revalideren in een omgeving waarin ze zoveel mogelijk de gelegenheid krijgen om te herstellen, om dan uiteindelijk weer zelfstandig te kunnen functioneren. Wij stimuleren ze om zelf hun eten op te scheppen en hun bed op te dekken. Voor cliënten die verblijven ter overbrugging wordt een ander programma opgesteld.”