Mail ons Bel ons

Desiree's blog

Ik ben Desiree Oonincx en ik ben 29 jaar oud. Ik werk als medewerker zorgondersteuning in de flexpool van Avoord en heb het hier super naar mijn zin. Uit de ouderenzorg haal ik enorm veel energie, al van jongs af aan.

Vroeger zat het zorgen voor anderen, al in mij. Als er iemand ziek was, wilde ik voor diegene zorgen; ongeacht wie het was. Zo deed ik vaak al kleine klusjes voor de oudere buren in onze straat, zoals een boodschapje doen. Toen ik stage moest gaan lopen voor mijn opleiding, ben ik in de ouderenzorg terecht gekomen. Het sprak me direct aan en ik merkte dat ik er voldoening uit haalde. Het is veel meer dan iemand wassen of aankleden. Het gaat ook om het praatje tijdens de zorgmomenten, of dat je iemand een luisterend oor biedt, wanneer hij of zij dat nodig heeft.

Ook de verhalen die de mensen vertellen maken het voor mij bijzonder. De verhalen van vroeger of van hun overleden man/vrouw; sommige verhalen worden verteld met een lach en sommigen met een traan. Iedere bewoner heeft een ander verhaal en om van mensen met zoveel levenservaring te horen hoe zij allerlei mooie en moeilijke tijden zijn doorgekomen, is erg speciaal.

Iemand opvrolijken wanneer zij het nodig hebben

Ik zou de ouderenzorg aan iedereen aanraden, want het is een heel mooi beroep. Net als ieder beroep heeft het zijn voor- en nadelen, maar ik vind persoonlijk dat er veel voordelen zijn die de nadelen weer goedmaken. Wanneer ik wegga bij een bewoner en zie dat ik diegene op heb kunnen vrolijken wanneer zij het zwaar hebben, geeft mij dit een enorm goed gevoel. Iedereen is super dankbaar voor wat je doet en daarom ga ik iedere dag weer voldaan naar huis.

Avoord is de perfecte werkgever voor mij. Ik ben begonnen als stagiaire in het Elisabeth-huis (nu Het Anbarg). Als stagiaire voelde ik mij direct thuis, zowel als collega’s onder elkaar als bij de cliënten. Na het behalen van mijn diploma ben ik aan de slag gegaan bij Kloostergaard. Toen ik verhuisde naar Roosendaal ben ik ergens anders gaan werken omdat dit dichterbij was, maar niets gaf mij het gevoel dat ik bij Avoord kreeg. Toen ben ik teruggegaan naar Avoord en werk nu met veel plezier in de flexpool. 

Avoord denkt met je mee en dat vind ik fijn. Wat je wensen ook zijn, samen kom je tot de perfecte oplossing.