Mail ons Bel ons

Blog: “Praten geeft ons steun”

Ilona werkt inmiddels al bijna 12 jaar bij Avoord, maar deze situatie heeft ze nog nooit meegemaakt. “We hebben wel eens eerder te maken gehad met andere virussen zoals influenza (griep) of norovirus (buikgriep), maar zoiets hebben we nog nooit meegemaakt”. Bij een woongroep van Rijserf werken onze collega’s momenteel met cohortverpleging (isolatieverpleging). Bij cohortverpleging gaat de hele woongroep in isolatie waardoor ze afgescheiden zijn van de andere woongroepen. 

Binnen de woongroep hebben onze cliënten een eigen slaapkamer en een woonkamer tot hun beschikking. “Cliënten met dementie op hun kamer houden is lastig, omdat zij hierdoor onrustig kunnen worden. In de woonkamer doen wij ons uiterste best om toch afstand te behouden tussen de cliënten, door bijvoorbeeld een andere opstelling van de eettafel te hanteren.”
 

Cliënten in contact brengen met naasten

Eén van de kernwaarden van Avoord is ‘Samen Leven’. Het contact met mantelzorgers, familie of andere naasten is een essentieel onderdeel hierbij. Op bezoek gaan is in deze situatie niet mogelijk. “We doen ons best om de cliënten toch in contact te laten komen met hun naasten. Zo hebben we een computer in de woonkamer staan waarop we een Skype-account hebben aangemaakt zodat de bewoners met hun naasten kunnen Skypen. We merken dat de naasten dit erg waarderen, we hebben al meerder keren lieve berichtjes en chocolaatjes gekregen.”
 

Het allerbeste van maken

Binnen het team proberen we er het allerbeste van de maken. “Momenteel mag ik niet op andere woongroepen werken, maar dat vind ik niet erg. Binnen het team praten we er veel over, dat geeft echt steun. Verder proberen we iets vaker een luchtje te scheppen in de binnentuin, want je krijgt het best warm van de beschermende kleding.”