Mail ons Bel ons

Angelique's blog

Hallo, ik ben Angelique Otjens. Ik ben 49 jaar en woon in Rijsbergen samen met mijn zoon van 22 jaar en mijn man Jack, waar ik al 27 jaar gelukkig mee ben getrouwd. Mijn hobby’s zijn fietsen, wandelen, op vakantie gaan, het gezellig maken van ons huis, tuinieren en uit eten gaan. Ook geniet ik erg van een goede film en een dansje op zijn tijd.

Ik werk bij Avoord als verpleegkundige in de wijk. In 1991 al begonnen in ’t oude Elisabeth in Zundert als huishoudelijke hulp, met mogelijkheden om een opleiding te volgen. Wegens omstandigheden ben ik tijdelijk uit het vak gegaan, maar het bleef knagen. Uiteindelijk ben ik terug in de ouderenzorg gekomen als huishoudelijke hulp, ook weer in het oude Elisabeth in Zundert. Ik had al snel door dat het mij veel leuker leek om mensen te helpen waar nodig. In 2006 ben ik als oproepkracht gaan werken. Hier ondersteunde ik de afdeling met huishoudelijk werk en daarnaast mocht ik helpen met licht verzorgende taken. In 2009 werd me gevraagd of ik de opleiding verzorgende wilde gaan doen. Deze kans heb ik met beide handen aangepakt; ik vond het werk zo interessant en genoot er zo van, dat ik daar niet lang over na hoefde te denken.

In 2011 haalde ik mijn diploma verzorgende IG. Hierna kreeg ik de kans om de opleiding verpleegkundige te gaan doen, omdat ik mezelf nog meer wilde ontwikkelen en meer verdieping zocht in mijn werk. Deze kans heb ik daarom ook niet laten liggen en in 2013 haalde ik mijn diploma verpleegkundige. Het was geen gemakkelijke opleiding en het heeft me wel bloed, zweet en tranen gekost. Dankzij de steun van het thuisfront en de collega’s, in combinatie met mijn doorzettingsvermogen heb ik het wel mooi gehaald en daar ben ik super trots op.

Het beste uit mezelf halen

Het werken in de zorg vind ik erg bijzonder. Ik ga iedere dag met veel plezier naar mijn werk. Er wordt veel van me verwacht, maar dat stimuleert mij om het beste uit mezelf te halen. Daarom vind ik het werken in de thuiszorg ook zo leuk! Je moet namelijk beschikken over verschillende kwaliteiten en het is ook belangrijk om besluitvaardig te zijn, omdat je voor onvoorziene situaties kan komen te staan. Als ik bij een cliënt kom en er is iets aan de hand, zal ik toch de knoop door moeten hakken. Ik heb wel een telefoon bij me waardoor ik altijd kan overleggen met wijkverpleegkundigen en collega’s. Zo kun je altijd blijven leren. Iedere dag is anders in de thuiszorg.

Wat mijn werk uniek maakt, is dat ik iets kan betekenen voor de cliënt. Je biedt ze niet alleen een helpende hand, maar ook een luisterend oor! Je zorgt samen met je collega’s en wijkverpleegkundige dat de cliënt zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. Samen ervoor zorgen dat de cliënt de zelfredzaamheid zo lang mogelijk kan behouden. Het is van belang dat je de thuissituatie monitort en de cliënt de juiste informatie geeft. Dit kunnen heel praktische, kleine dingen zijn, die de belemmering van de ziekte of beperking verzachten of compenseren. Ik denk nu ineens aan een cliënt die erg verdrietig was en wie ik dan weer blij heb kunnen maken, omdat ik even haar gedachten weer op iets fijns kon brengen. Ook was er een situatie met een wond die vrij ernstig was, maar mede dankzij ons weer mooi geheeld is of een familielid dat ik een hart onder de riem heb kunnen steken. Er zijn zoveel dingen die het werk in de thuiszorg voor mij het mooiste vak van de wereld maken.

Ik vind Avoord een mooie organisatie die gericht is op de cliënt, waar veel bespreekbaar en mogelijk is. Ik werk in een fijn team waar ik mezelf kan zijn en me veilig bij voel. Avoord heeft mij al veel geboden in mijn loopbaan; door hun vertrouwen in mij ben ik nu verpleegkundige. Wat ik mee wil geven aan mensen die in de zorg willen gaan werken is; je geeft veel, maar krijgt er zoveel voor terug. Dat is van onbetaalbare waarde.

Twijfel je of de ouderenzorg iets voor je is? Bij Avoord gaan ze graag met je in gesprek om te kijken of het bij jou past. Neem snel contact op!